Mie goreng Ingrediënten voor 4 personen 400 gram dunne eiermie 250 gram kipfilet 250 gram rauwe gepelde garnalenstaarten 1 theelepel sambal oelek 2 eetlepels lichte sojasaus 2 theelepels goela djawa 1 eetlepel ketjap manis 350 gram paksoi of snijbiet 1 winterpeen 1 stukje gemberwortel van ca. 2 cm 4 eetlepels olie 100 ml. kippenbouillon zout Zo gajphet:* Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel de kipfilet af onder de koude kraan, dep hem droog en snijd hem dwars in dunne plakken. Spoel de garnalen- staarten af onder de koude kraan, dep ze droog en verwijder zo nodig de darmkanaal tjes. Roer de sambal, de sojasaus, de suiker en de ketjap door elkaar. Maak de paksoi schoon. Snijd de bladeren in vingerbrede repen en de stelen in heel dunne reepjes. Schrap de peen en snijd hem in dunne staafjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Zet de wok op het vuur. Giet 3 eetlepels olie in de hete wok. Bak de mie licht knap perig in de hete olie. Haal ze uit de wok en houd ze apart. Giet 1 eetlepel olie in de wok. Roerbak de ui, het knoflook, de gember, de peen en het vlees 1 a 2 minuten. Schep de paksoi erdoor en roerbak het mengsel nog 1 minuut. Schep het sojamengsel en de mie erdoor. Giet de bouillon erbij, scheutje voor scheutje, tot alles sappig is, maar zorg dat de noedels krokant blijven. Roerbak alles nog 2 minuutjes. Voeg naar smaak wat zout toe en serveer meteen! 2 teentjes knoflook Moesson #9 maart 2013.indd 36

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 36