Tahoe sticks zo^aatHB CULINAIR Ingrediënten voor 4 pilllllp^^^^ 600 gram tahoe of tempé 3 eetlepels vers geperst limoensap Chilipoeder 150 ml ongezoete kokosmelk 3 eetlepels bloem 2 lente-uitjes 6 eetlepels olie 3 eetlepels lichte sojasaus theelepel goela djawa Zout en versgemalen peper Lange houten satépennen Roer de kokosmelk en de bloem in een platte schaal tot een glad papje. Leng het met wa ter aan tot een dun beslag. Strooi de kokos op een plat bord. Was de paprika's en snijd ze door. Verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de helften in dunne reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Zet de wok op het vuur. Verhit 2 eetlepels olie in de wok. Roerbak de paprika en lente-ui 2 tot 3 minuten op hoog vuur,tót ze beetgaar zijn. Roer de sojasaus, de suiker en het limoensap erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en houd ze warm. Haal de repen tahoe of tempé door het kokosbeslag, laat ze uit druipen en haal ze dan door de geraspte kokos. Druk het laagje paneer licht aan. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag. Bak de gepaneerde repen tahoe in ongeveer 5 minuten aan alle kanten goudbruin en knapperig; bak er tel kens een paar tegelijk op halfhoog vuur. Leg ze op lagen keukenpapier om uit te druipen. Steek aan elke spies een paar tahoesticks en serveer ze samen met de paprika en lente-ui. maart 2013 37 40 gram geraspte en gedroogde kokos 2 oranje paprika's 2 rode paprika's Druk het vocht uit de stukken tahoe. Snijd de stukken doormidden. Snijd de helften dwars in repen van 2-3 centimeter en dep ze droog. Besprenkel ze met 2 eetlepels limoensap en strooi er flink wat chilipoeder op. Moesson #9 maart 2013.indd 37 21-02-13 09:26

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 37