Tahoe sticks
zo^aatHB
CULINAIR
Ingrediënten voor 4 pilllllp^^^^
600 gram tahoe of tempé
3 eetlepels vers geperst limoensap
Chilipoeder
150 ml ongezoete kokosmelk
3 eetlepels bloem
2 lente-uitjes
6 eetlepels olie
3 eetlepels lichte sojasaus
theelepel goela djawa
Zout en versgemalen peper
Lange houten satépennen
Roer de kokosmelk en de bloem in een platte
schaal tot een glad papje. Leng het met wa
ter aan tot een dun beslag. Strooi de kokos
op een plat bord. Was de paprika's en snijd
ze door. Verwijder de zaden en zaadlijsten.
Snijd de helften in dunne reepjes. Maak de
lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Zet
de wok op het vuur. Verhit 2 eetlepels olie in
de wok. Roerbak de paprika en lente-ui 2 tot
3 minuten op hoog vuur,tót ze beetgaar zijn.
Roer de sojasaus, de suiker en het limoensap
erdoor. Breng het mengsel op smaak met
zout en peper en houd ze warm. Haal de
repen tahoe of tempé door het kokosbeslag,
laat ze uit druipen en haal ze dan door de
geraspte kokos. Druk het laagje paneer licht
aan. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan
met een antiaanbaklaag. Bak de gepaneerde
repen tahoe in ongeveer 5 minuten aan alle
kanten goudbruin en knapperig; bak er tel
kens een paar tegelijk op halfhoog vuur. Leg
ze op lagen keukenpapier om uit te druipen.
Steek aan elke spies een paar tahoesticks en
serveer ze samen met de paprika en lente-ui.
maart 2013 37
40 gram geraspte en gedroogde kokos
2 oranje paprika's
2 rode paprika's
Druk het vocht uit de stukken tahoe. Snijd de
stukken doormidden. Snijd de helften dwars
in repen van 2-3 centimeter en dep ze droog.
Besprenkel ze met 2 eetlepels limoensap en
strooi er flink wat chilipoeder op.
Moesson #9 maart 2013.indd 37
21-02-13 09:26