Heerlijke Ayurveda gerechten voor wie gezond én bewust wil leven SUPERSEDING gezond en bewust wil leven Standaard Uitgei Ayurveda is weten hoe je moet leven (gelukkig zijn) volgens je eigen unieke constitutionele zijn. In de ayurvedische tekst 'Cha ra ka Samhita' uit ca. TOO jaar voor Ch., beschrijft men Ayurveda als volgt: Het wordt Ayurveda genoemd omdat het ons vertelt welke substanties, eigenschappen en handelingen ons leven verbeteren en welke nietVolgens de leer is voedsel een manier om lichaam en geest in evenwicht te brengen en om ervoor te zorgen dat de mens in harmonie leeft met de natuur. Het Ayurveda Kookboek voor wie gezond en bewust wil leven. Ayurveda is een levensstijl Ayurveda probeert ons te laten zien hoe we zelf de bes te keuzen kunnen maken om zoveel mogelijk uit ons eigen potentieel te halen. In de 'Charaka Samhita' lezen we: 'Het leven van alle levende wezens is gebaseerd op voedsel. Teint, klaarheid, een goede stem, lang leven, begrip, geluk, voldoening, kracht en intelligentie zijn al lemaal afkomstig van voedsel.' Ayurveda kent 2 begrippen: prana (levenskracht) en agni (verterend vuur). Ayurveda probeert de vitale ener gieën te voeden, zodat ons leven wordt gekenmerkt door gezondheid en wonderen. Alleen vers, kleurrijk, smakelijk, gezond en gemakkelijk verteerbaar voedsel geeft leven, geeft prana, geeft levensadem. Wanneer onze prana gezond is, is onze bloedcirculatie goed en zijn we warm; ons afweersysteem is sterk en we zijn beschermd; onze ademhaling verloopt soepel en we zijn geïnspireerd; onze spieren zijn sterk; onze energie is levendig en we zijn geanimeerd; onze eetlust en spijs vertering zijn in orde en we worden gevoed. Prana is heilzaam en essentieel. Lekker Ayurvedisch koken voor gezond en bewust leven Volgens de Ayurveda is de spijsvertering een vuur, dat in het Sanskriet agni heet. De spijsvertering vormt het middelpunt van je gezondheid. De Ayurveda stelt zelfs dat aan elke ziekte een haperende spijsvertering ten grondslag ligt. Wanneer je agni gezond is, heb je sprankelende ogen, straalt je hele lichaam een warme gloed uit en is je afweersysteem in orde. Een gezond spijsverteringsvuur doet je letterlijk gloeien. Agni is verwarmend. Denk aan de zon. De zon is warm, brandend en transformerend, net als agni. Een gezonde spijsvertering transformeert. Als de spijsvertering goed is, draagt deze bij aan een goed gevoel, zelfvertrouwen, geluk, optimisme en enthousiasme. We krijgen energie, hartstocht en het vermogen om evenwicht te vinden. In dit boek komen heerlijke en verrassende Ayurvedi sche recepten van Lies Ameeuw aan bod. Zij is liefheb ber van Amanprana en de gerechten werden dan ook bereid met Amanprana ingrediënten. Chantal Voets, chef én mede-oprichter van Amanprana, stond in voor de sfeervolle styling van de gerechten. De schitteren de fotografie is van Jackie Borromeo. Dit Ayurvedische Kookboek hoort absoluut thuis in de keuken van ieder die gezond én bewust wil leven. Dit Ayurveda Kookboek is verkrijgbaar in de betere boek handel en biowinkel of thuisgeleverd via www.amanvida.eu info www.noble-house.tk SERENE LEVENSKRACHT Tel. 00 32 3 653 25 41, www.noble-house.tk Moesson #9 maart 2013.indd 52 -f®! 21-02-13 09:27 Het Ayurveda kookboek I van Lies Ameeuw Lies is Ayurvedisch therapeut. Haar studie werd aangevuld met talloze stages in India, zowel in het noor den als in het zuiden, waardoor ze een uitgebreide ervaring en een I 9 brede kennis heeft vergaard van de A Lies Ameeuw Ayurveda met de Indische kruiden en preparaten. In 1999 heeft ze de School van Ayurveda opgericht. In 2003 startte ze met een 2-jarige therapeutenopleiding en ondertussen zijn er al meer dan 100 Ayurvedisch therapeuten afgestu deerd.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 52