Pangsit met gembersaus Boekoe Bangsa PSIlilP CULINAIR ir -K. V De opvolger van Boekoe Kita heet Boekoe bangsa en bevat ruim 80 recepten van families met wortels in Indië. Van generatie op generatie overgedragen, aangepast aan de eigen smaak en eenvoudig te bereiden. Niet per se 'zoals het hoort' maar altijd lekker en met hart en ziel samengesteld. Door Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel Terra Lannoo: 320 pagina's (gebonden) ISBN: 978 90 89894649 Prijs: 34,95 m Moesson #10 april 2013.indd 38 26-03-13 13:37 Voorgerecht voor 4 personen Bereidingstijd ca. 35 minuten Benodigdheden 2 teentjes knoflook, geperst 250 g kalfsvlees en varkensvlees, fijngesneden 200 g garnalen snuf zout en peper 12 kleine pangsitvellen 750 ml zonnebloemolie Voor de gembersaus: 1,5 cm gember, geraspt 2 eetlepels minced garlic uit een potje 4 eetlepels tomatenketchup half kopje water suiker naar smaak 1 theelepel bloem Bereiding Bak de knoflook. Maak een mengsel van het vlees, de garnalen, peper, zout en de knoflook. Draai er kleine balletjes van en stoom die gaar in een stoompan. Vouw de balletjes als volgt in de vellen: Leg het balletje in een van de hoeken van het pangsitvel. Sla een hoekje van het pangsitvel om het balletje en vouw daarna het vel weer tot de helft om zodat je een driehoek overhoudt. Sla nu de twee pun ten van de driehoek achterwaarts om en druk ze hier dicht. Frituur ze in hete zonnebloem olie tot ze goudbruin zijn. Maak de gembersaus. Meng alle ingrediënten, behalve de bloem. Voeg als laatste de bloem toe, om te binden tot een mooi glad sausje.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 38