Pangsit
met gembersaus
Boekoe Bangsa
PSIlilP
CULINAIR
ir -K.
V
De opvolger van Boekoe Kita heet Boekoe bangsa en
bevat ruim 80 recepten van families met wortels
in Indië. Van generatie op generatie overgedragen,
aangepast aan de eigen smaak en eenvoudig te
bereiden. Niet per se 'zoals het hoort' maar altijd
lekker en met hart en ziel samengesteld.
Door Mirjam van der Rijst, Harold
Pereira en Eveline Stoel
Terra Lannoo: 320 pagina's (gebonden)
ISBN: 978 90 89894649
Prijs: 34,95
m
Moesson #10 april 2013.indd 38
26-03-13 13:37
Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ca. 35 minuten
Benodigdheden
2 teentjes knoflook, geperst
250 g kalfsvlees en varkensvlees, fijngesneden
200 g garnalen
snuf zout en peper
12 kleine pangsitvellen
750 ml zonnebloemolie
Voor de gembersaus:
1,5 cm gember, geraspt
2 eetlepels minced garlic uit een potje
4 eetlepels tomatenketchup
half kopje water
suiker naar smaak
1 theelepel bloem
Bereiding
Bak de knoflook. Maak een mengsel van het
vlees, de garnalen, peper, zout en de knoflook.
Draai er kleine balletjes van en stoom die
gaar in een stoompan. Vouw de balletjes als
volgt in de vellen: Leg het balletje in een van
de hoeken van het pangsitvel. Sla een hoekje
van het pangsitvel om het balletje en vouw
daarna het vel weer tot de helft om zodat je
een driehoek overhoudt. Sla nu de twee pun
ten van de driehoek achterwaarts om en druk
ze hier dicht. Frituur ze in hete zonnebloem
olie tot ze goudbruin zijn.
Maak de gembersaus. Meng alle ingrediënten,
behalve de bloem. Voeg als laatste de bloem
toe, om te binden tot een mooi glad sausje.