M
Indische keukengeheimen
Bika Ambon
Tong Tong Fair-
aanbieding!
op=op
INDISCHE 1
KEUKENGEHEIMEN
Word Moesson-abonnee op de
Tong Tong Fair en krijg als
welkomst-cadeau het mooie
kookboek van Jeff Keasberry!
CULINAIR
In Indische keukengeheimen onthult
Jeff Keasberry de familierecepten en
verhalen van drie generaties Keasberry.
Het gaat om de gerechten waarmee hij
is opgegroeid en die werden geserveerd
in restaurant Djokja.Met persoonlijke
herinneringen en leuke familiefoto's.
Indische keukengeheimen
Door Jeff Keasberry
Karakter: 240 pagina's (gebonden)
ISBN: 978 90 452 0274 7
Prijs: 24,95
'Deze gegiste cake heeft een honingraat als
textuur en is lekker bij de thee.'
Benodigdheden
3 zakjes vanillesuiker
400 ml. dikke kokosmelk
10 gram gist (koningsgist bij de bakker)
8 stuks pandanbladeren
6 blaadjes djeroek poeroet
500 gram tapiocameel
350 gram suiker
8 eidooiers
1 eetlepel olie
boter
Verwarm de oven voor op 175 graden. Leng van
tevoren de gist aan met een scheutje lauwe kokos
melk en de vanillesuiker. Laat dit 15 minuten staan.
Breng in een pan de kokosmelk langzaam aan
de kook met de pandanbladeren en de djeroek
poeroetbladeren. Roer regelmatig. Haal van het
vuur en verwijder de blaadjes. Laat de melk
afkoelen.
Klop de eidooiers en de suiker met een mixer tot
het er bijna wit uitziet. Voeg hieraan het gist
mengsel, tapiocameel en de afgekoelde kokosmelk
toe. Blijf kloppen tot alle klonten zijn verdwenen
en het een glad beslag is. Laat het beslag ongeveer
twee uur rijzen in een afgedekte kom.
Giet het beslag in een met boter ingesmeerde
springvorm van ongeveer 24 cm doorsnee. Plaats
de springvorm in het midden van de voorverwarm
de oven en laat de cake ongeveer 60 ,minuten
bakken. Bak de bika ambon tot het droog is en het
aan de bovenkant gaten vertoont. Haal het uit
de oven en bestrijk de bovenkant met gesmolten
boter voor een betere kleur en smaak.
Zolang de voorraad strekt en alléén bij onze stand
(nummer 1262) op de Tong Tong Fair.
36 Moesson
Moesson #11 mei 2013.indd 36