M Indische keukengeheimen Bika Ambon Tong Tong Fair- aanbieding! op=op INDISCHE 1 KEUKENGEHEIMEN Word Moesson-abonnee op de Tong Tong Fair en krijg als welkomst-cadeau het mooie kookboek van Jeff Keasberry! CULINAIR In Indische keukengeheimen onthult Jeff Keasberry de familierecepten en verhalen van drie generaties Keasberry. Het gaat om de gerechten waarmee hij is opgegroeid en die werden geserveerd in restaurant Djokja.Met persoonlijke herinneringen en leuke familiefoto's. Indische keukengeheimen Door Jeff Keasberry Karakter: 240 pagina's (gebonden) ISBN: 978 90 452 0274 7 Prijs: 24,95 'Deze gegiste cake heeft een honingraat als textuur en is lekker bij de thee.' Benodigdheden 3 zakjes vanillesuiker 400 ml. dikke kokosmelk 10 gram gist (koningsgist bij de bakker) 8 stuks pandanbladeren 6 blaadjes djeroek poeroet 500 gram tapiocameel 350 gram suiker 8 eidooiers 1 eetlepel olie boter Verwarm de oven voor op 175 graden. Leng van tevoren de gist aan met een scheutje lauwe kokos melk en de vanillesuiker. Laat dit 15 minuten staan. Breng in een pan de kokosmelk langzaam aan de kook met de pandanbladeren en de djeroek poeroetbladeren. Roer regelmatig. Haal van het vuur en verwijder de blaadjes. Laat de melk afkoelen. Klop de eidooiers en de suiker met een mixer tot het er bijna wit uitziet. Voeg hieraan het gist mengsel, tapiocameel en de afgekoelde kokosmelk toe. Blijf kloppen tot alle klonten zijn verdwenen en het een glad beslag is. Laat het beslag ongeveer twee uur rijzen in een afgedekte kom. Giet het beslag in een met boter ingesmeerde springvorm van ongeveer 24 cm doorsnee. Plaats de springvorm in het midden van de voorverwarm de oven en laat de cake ongeveer 60 ,minuten bakken. Bak de bika ambon tot het droog is en het aan de bovenkant gaten vertoont. Haal het uit de oven en bestrijk de bovenkant met gesmolten boter voor een betere kleur en smaak. Zolang de voorraad strekt en alléén bij onze stand (nummer 1262) op de Tong Tong Fair. 36 Moesson Moesson #11 mei 2013.indd 36

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 36