Sop ketimoen goreng Groene sambal .Tjoemi-tjoemi n c (koude komkommersoep) Voor 4 personen: (gebakkSn+nktvTsT^ (heerlijk bij de inktvis) 3 tenen knoflook 1/2 theelepel zout 1/2 djeroek limo IA CULINAIR Benodigdheden: 1 komkommer 1 blik kokosmelk 1 teentje knoflook Halve lombok zonder zaadjes en zaadlijsten Mespuntje zout 1/2 theelepel suiker Merg van 1 stengel sereh Bereiding: Schil de komkommer, maar bewaar een stuk met de groene schil voor de garnering. Hak een teentje knoflook fijn en snij de komkom mer fijn, verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de halve lombok en snij die heel fijn. Voeg dan alle ingrediënten samen en voeg het serehmerg toe. Meng het geheel in de blender, of gebruik een staafmixer, tot je een glad soepje hebt. Serveer in een mooi glaasje en gebruik de plakjes komkommer als garnering. Benodigdheden: 2 stuks inktvistubes (diepvries) 1 teen knoflook 3 eetlepels rijstmeel 3 eetlepels tapioca Olie om in te frituren Peper Zout Bereiding: Snij de inktvis in ringen van een 1/2 cm en dep deze droog met keukenpapier. Meng in een kom de fijngesneden knoflook, een snufje peper, wat zout, de rijstmeel en tapioca. Voeg daar 5 eetlepels water aan toe en maak er een beslagje van. Haal de inktvis door het beslag en bak de ringen in hete zonnebloemolie (180 graden). Let op: niet teveel tegelijk bakken. Serveer samen met de groene sambal. Benodigdheden: 250 gr groene lomboks 1/3 blok santen (of naar smaak) 100 gram suiker 1 serehstengel 1 centimeter laos 6 djeroekblaadjes 1 brokje trassi (1/2 cm) 2 sjalotjes Bereiding: Snij de sjalotjes fijn en frituur ze in 3 eetle pels olie. Hak of snij de overige ingrediënten ook zeer fijn en voeg toe aan de gefrituurde sjalot. Zachtjes laten aanfruiten. Voeg vervolgens het zout, de suiker en de santen toe, maak van het geheel een mooi mengsel en laat het vervolgens afkoelen. maak het af met het sap van 1/2 djeroek limo en serveer bij de gefrituurde inktvisringen. juli 2013 37 verdwijnt de traditionele rijsttafel bij restaurant Mooi Zeist nooit van de kaart. Maar dat wil niet zeggen dat je niet eens wat nieuws kunt uitproberen. Op zomerse zondagmiddagen kun je je in Mooi Zeist laten verwennen door het Indische fingerfood- arrangement. Gewoon, lekker in je lounge-stoel op het terras. Thuis op je eigen terras ook eens Indische fingerfood serveren? Dat kan, want restaurant Mooi Zeist geeft hier drie recepten prijs. Je kunt ze natuurlijk aanvullen met je eigen specialiteiten, denk eens aan kleine maïskoekjes of mini-tahoe telor. Moesson #1 juli 2013.indd 37 27-06-13 13:40

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 37