CULINAIR rcAgrim Benodigdheden: 1 zomerse spitskool Ongeveer 125 gram gepelde garnalen 1 theelepel ketoembar 1/2 theelepel djinten 8 sjalotjes 5 tenen knoflook stukje trassi zout 2 lomboks 1/6 blok santen assemwater beetje suiker Bereiding: Wrijf alle kruiden fijn en braad ze in olie. Voeg daarna de garnalen toe en de in repen gesneden kool. Even aanfruiten en doorroe ren. Daarna assemwater (kijk de hoeveelheid even aan) en de santen toevoegen en laten inkoken tot de olie eruit komt. De kool moet een bite houden. 36 Moesson Moesson #2 augustus 2013.indd 36 Benodigdheden: 1 pond mals varkensvlees aan dobbelsteen tjes gesneden 4 fijngesneden uitjes 4 teentjes knoflook 1 theelepeltje trassi 1 fijngesneden bawang prei (zo staat het in het schriftje) 2 fijngesneden lomboks 1/2 theelepel suiker 3 eetlepels assemwater zout naar smaak Bereiding: Bak de dobbelsteentjes varkensvlees mooi bruin in wat olie en zet het vlees even apart. Wrijf de kruiden fijn, fruit het mengsel in olie. Voeg het vlees (gaar) toe. Schenk dan het assemwater erbij en laat het tot bijna droog inkoken. Strooi aan het eind nog de prei over het gerecht en roer nog even door. Benodigdheden: paar tomaten 1 terong (aubergine) 1 flinke ui 1 flinke teen knoflook een paar theelepels sambal oedang (naar smaak) suiker zout ketjap manis Bereiding: Snij de tomaten en de terong in mooie schij ven. Bestrooi de schijven terong met zout en laat een uurtje uitlekken, spoel ze vervolgens af en dep ze droog. Snij de uien en knoflook fijn en meng ze met het zout, sambal en de suiker. Fruit de boemboe zachtjes en bak eerst de plakken terong. Voeg later de plak ken tomaat toe. Schenk er een flinke scheut ketjap bij (eventueel aanlengen met wat water) en laat even zacht stoven. 24-07-13 18:16

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 36