SUPERSEDING FAIR II TRADE extra vierge olijfolie heeft veel DUURZAAM Extra vierge kokos olijf rode palm oliemix van Amanprana 3 werelden op je brood en ideaal voor bakken en braden extra virgin i' 4 basisregels over olie van Bart Maes 0% V 00% FOOD/VJUNK SERENE LEVENSKRACHT A De meeste margarines hebben als basis palmolie. De vrucht van de palmboom is rood vanwege de ca- rotenen. Maar... waarom kom je geen enkele rode margarine tegen? Antwoord: omdat margarines gebruik maken van geraffineerde palmolie. Talloze nutriënten, waaronder de rode carotenen, sterolen en vitamine E, worden eruit geraffineerd en verkocht als supplementen. Ontdek 3 werelden in Cocos+OIive+RedPalm: koudgeperste kokosolie uit De Filippijnen, extra vier ge olijfolie uit Spanje en ongeraffineerde palmolie uit Colombia. Omdat vetten in hun natuurlijke staat over unieke componenten beschikken bevorderen ze onze vitaliteit en gezondheid. Smeer ze op je brood ter ver vanging van margarine. Extra vierge kokosolie bulkt van de MCT's en vetzuren. Ze zijn lichtverteerbaar en werken antiviraal en anti-bacterieel. De polyfenolen. Ze is alom gekend als een van de gezonde peilers van de Mediterrane levenswijze. Extra vierge rode palmolie zorgt voor een rijkdom aan vitamine E en carotenen die een weldoend effect hebben op lichaam, geest en huid. Deze oliemixen bevatten van nature veel sterolen, zonder dat die eraan toegevoegd moeten worden. In de koelkast bewaard, is Cocos+Olive en Cocos+Olive+Palm steeds onmiddellijk smeerbaar. Bak en wok ermee en je bent supergezond bezig. En het is lekker. Verkrijgbaar in 325ml en 1600ml. Gezonde oliën van Amanprana zijn puur. Ze bevatten 0% transvetten. Varieer met olie en ontdek van Amanprana ook Cocos, Red PalmCocos+Olive, Cocos+Olive+Red Palm. Heerlijk! Bio kokosolie van 'eerlijke handel' voor een duurzame, ethische en sociale wereld Rode palmolie voor een duurzaam regenwoud en faire mensenrechten extra virgin EXTRA VIRGIN EXTRA VIRGIN Ö1 COCOS OLIE HUW: ft 11 E OLIE 1. Gezonde oliën zijn even belangrijk als groenten en fruit. Oliën zijn veel meer dan alleen maar werkinstru menten om voedsel te bereiden. We hebben meer calo rieën uit gezonde oliën nodig dan uit eiwitten. 2. De kwaliteit van de olie is belangrijker dan de soort. Gebruik alleen extra vierge. Geraffineerde oliën zijn schadelijker dan geraffineerde suiker. Je herkent geraf fineerde oliën omdat ze neutraal smaken of reukloos geworden zijn door raffinage. Margarine wordt vaak plastieken boter genoemd. Gebruik ze nooit. Ze is goedkope namaak uit de 2de wereldoorlog toen boter te duur was. Het gezonde uit de olie wordt duur verkocht aan de farma-industrie. De afval wordt ontgeurd, geraf fineerd en gebleekt en dient als basis voor margarine. 3. Varieer met olie zoals je varieert met groenten en fruit Een wortel is niet hetzelfde als sla. Alleen gezonde wortels eten is té eenzijdig. Dat principe geldt ook voor oliën. Variëren, ook met oliën, is de boodschap. 4. Sommige oliën kan je verhitten, andere zijn uitslui tend koud te gebruiken. Oliën met veel MOV's (meer voudig onverzadigde vetzuren) dienen uitsluitend voor koude bereidingen. Ze worden schadelijk bij verwar ming. Oliën om te verhitten bevatten best zo weinig mogelijk MOV's. info www.noble-house.tk Verkrijgbaar in je natuurvoedingswinkel of thuisgeleverd via www.amanvida.eu Info: Tel 00 32 3 653 25 41 www.noble-house.tk Moesson #2 augustus 2013.indd 37 24-07-13 18:16

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 37