SUPERSEDING
FAIR II TRADE extra vierge olijfolie heeft veel
DUURZAAM
Extra vierge kokos olijf rode palm oliemix van Amanprana
3 werelden op je brood en ideaal voor bakken en braden
extra virgin
i'
4 basisregels over olie van Bart Maes
0% V 00%
FOOD/VJUNK
SERENE LEVENSKRACHT
A De meeste margarines hebben als basis palmolie. De vrucht van de palmboom is rood vanwege de ca-
rotenen. Maar... waarom kom je geen enkele rode margarine tegen? Antwoord: omdat margarines gebruik
maken van geraffineerde palmolie. Talloze nutriënten, waaronder de rode carotenen, sterolen en vitamine E,
worden eruit geraffineerd en verkocht als supplementen.
Ontdek 3 werelden in Cocos+OIive+RedPalm:
koudgeperste kokosolie uit De Filippijnen, extra vier
ge olijfolie uit Spanje en ongeraffineerde palmolie uit
Colombia. Omdat vetten in hun natuurlijke staat over
unieke componenten beschikken bevorderen ze onze
vitaliteit en gezondheid. Smeer ze op je brood ter ver
vanging van margarine. Extra vierge kokosolie bulkt van
de MCT's en vetzuren. Ze zijn lichtverteerbaar en werken
antiviraal en anti-bacterieel. De
polyfenolen. Ze is alom gekend
als een van de gezonde peilers
van de Mediterrane levenswijze.
Extra vierge rode palmolie zorgt
voor een rijkdom aan vitamine
E en carotenen die een weldoend effect hebben op
lichaam, geest en huid. Deze oliemixen bevatten van
nature veel sterolen, zonder dat die eraan toegevoegd
moeten worden. In de koelkast bewaard, is Cocos+Olive
en Cocos+Olive+Palm steeds onmiddellijk smeerbaar.
Bak en wok ermee en je bent supergezond bezig. En het is
lekker. Verkrijgbaar in 325ml en 1600ml. Gezonde oliën
van Amanprana zijn puur. Ze bevatten 0% transvetten.
Varieer met olie en ontdek van Amanprana ook Cocos, Red
PalmCocos+Olive, Cocos+Olive+Red Palm. Heerlijk!
Bio kokosolie van 'eerlijke handel' voor
een duurzame, ethische en sociale wereld
Rode palmolie voor een duurzaam
regenwoud en faire mensenrechten
extra virgin
EXTRA VIRGIN
EXTRA VIRGIN
Ö1 COCOS
OLIE HUW:
ft 11
E OLIE
1. Gezonde oliën zijn even belangrijk als groenten en
fruit. Oliën zijn veel meer dan alleen maar werkinstru
menten om voedsel te bereiden. We hebben meer calo
rieën uit gezonde oliën nodig dan uit eiwitten.
2. De kwaliteit van de olie is belangrijker dan de soort.
Gebruik alleen extra vierge. Geraffineerde oliën zijn
schadelijker dan geraffineerde suiker. Je herkent geraf
fineerde oliën omdat ze neutraal smaken of reukloos
geworden zijn door raffinage. Margarine wordt vaak
plastieken boter genoemd. Gebruik ze nooit. Ze is
goedkope namaak uit de 2de wereldoorlog toen boter te
duur was. Het gezonde uit de olie wordt duur verkocht
aan de farma-industrie. De afval wordt ontgeurd, geraf
fineerd en gebleekt en dient als basis voor margarine.
3. Varieer met olie zoals je varieert met groenten en fruit
Een wortel is niet hetzelfde als sla. Alleen gezonde
wortels eten is té eenzijdig. Dat principe geldt ook voor
oliën. Variëren, ook met oliën, is de boodschap.
4. Sommige oliën kan je verhitten, andere zijn uitslui
tend koud te gebruiken. Oliën met veel MOV's (meer
voudig onverzadigde vetzuren) dienen uitsluitend voor
koude bereidingen. Ze worden schadelijk bij verwar
ming. Oliën om te verhitten bevatten best zo weinig
mogelijk MOV's.
info www.noble-house.tk
Verkrijgbaar in je natuurvoedingswinkel of thuisgeleverd via www.amanvida.eu
Info: Tel 00 32 3 653 25 41 www.noble-house.tk
Moesson #2 augustus 2013.indd 37
24-07-13 18:16