Efinvoudio,
^"a K
'vV Tv-
maar lekker. En ja, natuurlijk moest dat
Indisch zijn, lacht Vivian Boon. 'Mijn moeder
at het liefst elke dag rijst.'
Als werkende moeder had Lilian Ducelle geen
tijd om 's avonds nog uitgebreid te koken.
Toch deed ze het. Elke dag. Daarom maakte
ze gerechten die snel klaar waren, zoals sa-
joer lodeh, frikadel of kipkluifjes. Of gewoon,
rijst met een visje en wat ketjap. 'En er stond
altijd sambal op tafel. Die maakte ze zelf.'
Om vijf uur moest de tafel gedekt zijn. 'Platte
borden of diepe borden, mam?', had de kleine
Vivian een keer gevraagd, in de hoop dat ze
die avond geen rijst zouden eten. Haar moe
der had haar toen vermanend toegesproken:
'Als het geen diep bord moet zijn, dan zeg
ik dat er wel bij. Anders zijn het altijd diepe
borden.'
Met het hele gezin aan tafel eten was voor
Lilian een moment van ontspanning. 'Ze
kreeg van eten een hele goede vibe. En altijd
kookte ze heel veel rijst, zodat ze als iedereen
klaar was kon zeggen: "Ik heb nog meer rijst,
hoor." En wat over was kon de volgende dag
weer gebruikt worden voor de nasi goreng.'
«w»aJ?aCi5>>
S°«°V) a'-
d 3Cfc°o*9 aCw\ v,\owe®
y- v° &c. >c<* io»,v
-'•£ ;s$2$
-* - -
e~ vj <o^' ui eV'l
«Mg&g&hï v-
-»■ 4',v l''b°,e« N'V
u« WS>e„',P,,e..
Va P° "rte^. „f 7,
e\n® v,W^-
v.^7>e"
v" ^«"Ss*»48" 1
vef&e A eofr'®V Pü
SO,e*5>- ^ex eoWeï
S0PS ÏÏpI ^a,
^Vi" IV'aeS.\
14 »rt«"
9f0® ivwfc ,n<p08 de .ju*»
ad
^fuidnaö
c ÜV-
34 Moesson
Moesson #3 september 2013.indd 34 {©)- 28-08-13 11:49