Boulon - v Voor de sajoer lodeh en frikadel pan is bouillon nodig. Blokje gebruiken? Dat mag natuurlijk, maar zelf bouillon maken is ook lekker: stuk of 5 kippenpoten, 3 geschilde wortels, 3 grof gesneden uien, 4 of 5 gekneusde tenen knoflook, 3 stengels selderij, 1 lau rierblad, wat takjes tijm, een handjevol champignons, 1 a 2 rawits. Fruit alle ingrediënten in een soeppan aan in een flinke scheut olie, met wat wijn afblussen en 2 1/2 liter water toevoegen. 2 uur laten inkoken en vervolgens alle groenten en kippenpoten verwijderen en de bouillon zeven. Tip: de bouillon kun je invriezen. h. ke«5*A LiHy loves september 2013 35 Moesson #3 september 2013.indd 35 28-08-13 11:50

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 35