RjjStfm met Couperus Lu%maM CULINAIR gebakken sambal CULINAIR De Indische rijsttafel duikt in Couperus' werk overal op. In De stille kracht natuurlijk, maar ook in De boeken der kleine zielen en in Metamorfoze - zijn autobiogra fische roman uit 1897. De schrijver en zijn personages waren dan ook echte fijnproevers. Historica José Buschman verzamelde de lievelingsgerechten van de schrij ver, die overigens niet alleen uit de Indische dapoer komen, maar ook uit de Franse cuisine en de Italiaanse cucina. Couperus Culinair Door José Buschman Bas Lubberhuizen: 176 pagina's (gebonden) ISBN: 9059373375 Prijs: 29,95 Benodigdheden 10 gepofte lomboks 8 kemiries 1 theelepel gebrande trassi 1 theelepelzout 2 a 3 lepels asemwaterof water 2 djeroek-poeroetbladeren boter klapperolie Bereiding De lomboks worden met de kruiden (behalve de bladeren) fijngestampt, de kemiries worden daartoe eerst uitge haald, daarna met boter of olie opgebra- den, tot alles bijna droog is; daarna voegt I men het water of asemwater bij met de j djeroek-poeroetbladeren, en laat dit nog J eens samen braden tot de olie eruit komt. In de ijskast is deze sambal twee weken 1 houdbaar. i Moesson mag vier exemplaren weggeven van het heerlijke kook boek Couperus Culinair. Mail voor 14 oktober naar redactie@moes- son.com of stuur een kaartje naar Moesson, postbus 2074, 3800 CB Amersfoort, ovv Couperus Culinair. Vergeet uw adresgege vens niet! 36 Moesson Moesson #4 oktober 2013.indd 36 f®}- 25-09-13 15:00

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 36