KtotornjM Sawa Ingrediënten 200 gram krab 8-10 eieren 1 ui 2 teentjes knoflook 1 theelepel sambal oelek van Flowerbrand 2 theelepels vissaus van Daily 125 ml water 125 ml kokosmelk van Cocomas 2-3 eetlepels maïzena, peper, snufje kerrie citroensap, lente-ui Bereidingswijze: Snijd het uitje en de knoflook fijn en fruit ze mooi aan. Kluts 8 eieren luchtig en meng de krab, de gebakken uien en knoflook erdoor. Leng 125 ml water aan met maïzena en voeg ook dit toe aan het krab-eiermengsel. Pas op het laatst de kokosmelk toevoegen. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en een snufje kerrie. Om de krabomelet pittiger te maken eventueel extra sambal toevoegen zoals sambal trassi, badjak hot of brandal. Bak in een koekenpan met dikke bodem een omelet, doe een deksel op de pan en laat de omelet gaar stollen. Door toevoeging van maïzena krijgt de omelet een mooie struc tuur. Opdienen met flinterdunne reepjes lente-ui en besprenkelen met citroensap. Moesson #5 november 2013.indd 33 CULINAIR november 2013 33 23-10-13 17:59

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 33