KtotornjM Sawa
Ingrediënten
200 gram krab
8-10 eieren
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel sambal oelek van Flowerbrand
2 theelepels vissaus van Daily
125 ml water
125 ml kokosmelk van Cocomas
2-3 eetlepels maïzena, peper, snufje kerrie
citroensap, lente-ui
Bereidingswijze:
Snijd het uitje en de knoflook fijn en fruit ze
mooi aan. Kluts 8 eieren luchtig en meng de
krab, de gebakken uien en knoflook erdoor.
Leng 125 ml water aan met maïzena en voeg
ook dit toe aan het krab-eiermengsel. Pas op
het laatst de kokosmelk toevoegen. Breng
het mengsel op smaak met zout, peper en
een snufje kerrie. Om de krabomelet pittiger
te maken eventueel extra sambal toevoegen
zoals sambal trassi, badjak hot of brandal.
Bak in een koekenpan met dikke bodem een
omelet, doe een deksel op de pan en laat de
omelet gaar stollen. Door toevoeging van
maïzena krijgt de omelet een mooie struc
tuur. Opdienen met flinterdunne reepjes
lente-ui en besprenkelen met citroensap.
Moesson #5 november 2013.indd 33
CULINAIR
november 2013 33
23-10-13 17:59