Crème wan kokos,
pisang en cofamonsi
met avocadomousse, cacao nibs en
goela djawa en basilicumzaad
(Recept voor 6 personen)
Ingrediënten voor de crème
200 gr room
200 gr Nutco kokosmelk
200 gr bananenpulp
100 gr calamansi sap (citroen of limoen kan ook)
witte basterdsuiker naar smaak
7 gr gelatine
Ingrediënten voor de avocadomousse
1/2 avocado
250 gr room
eetlepel witte basterdsuiker
Ingrediënten voor de goela djawa gelei
basilicumzaad
goela djawa Flowerbrand
ketjap Kaki Tiga
cacao nibs
Kook de room en kokoscrème samen met de bas
terdsuiker onder af en toe roeren op. Kook in een
andere pan de bananenpulp en het calamansisap
onder af en toe roeren op. Als beide componenten
koken, samenvoegen en nog 2 minuten samen
al roerend doorkoken. Neem de pan van het
vuur, laat hem koelen tot 85-90 graden, gelatine
toevoegen en doorroeren. Verdeel de massa over
6 glazen of bakjes en zet ze in de koelkast om te
laten stijven in koelkast.
Klop de room en het suiker samen stevig. Pureer
de avocado en roer ze rustig door de room, laat
vervolgens het mengsel stijven in koelkast.
Wel het basilicumzaad in puur water. Na een paar
minuutjes zijn ze mooi glazig en volgezogen.
Overtollig water er uit zeven. Verwarm de goela
djawa in een pannetje zodat het mooi vloeibaar
is. Scheutje ketjap voor kleur en smaak toevoe
gen. Meng het basilicumzaad goed met de goela
djawa en laat het mengsel een tijdje rusten, zodat
de smaak goed over gedragen wordt.
Spuit of schep voor het serveren op de crème
een bolletje avocadomousse. Paar plakjes verse
banaan kan voor extra structuur een mooie aan
vulling zijn. Basilicumzaad er over scheppen en
met wat cacao nibs afmaken voor de extra crunch
en smaak.
Moesson #5 november 2013.indd 35
23-10-13 18:00