0
1/2 voor het bestrijken)^!!®
1 theelepel kaneel
Week de rozijnen een uurtje in Sayah. Kneed het deeg met de mixer en daarna nog even
met de hand. Rol een lap van 3/4 van het deeg en bedek hiermee de bodem en de randen
van een ingevette taartvorm (24 cm). Verwarm de oven voor op 170 graden. Bedek de
deegbodem met spekkoek en het appelrozijnen mengsel. Daarna om en om met een
laagje spekkoek en een laagje appel/rozijnmengsel de taart opbouwen. Gebruik het
overgelaten deeg om een lap te rollen en mooie dunne strookjes uit te snijden. Bedek
de taart met een vlechtwerk van de dunne reepjes en bestrijk de bovenkant van de taart
met het ei. Ongeveer 60 minuten in de oven en klaar!
1 kilo zure appels geschild en in stukjes
(elstar of goudreinet)
50 gram suiker
70 gram rozijnen
3 theelepels kaneel
Sayah
Een paar plakken spekkoek (van de toko)
Benodigdheden
250 gram bloem
175 gram boter
80 gram' suiker
2 eieren (1 1/2 voor het deeg e
Bereiding:
Vulling:
Moesson #6 december 2013.indd 34
30-11-13 09:44