0 1/2 voor het bestrijken)^!!® 1 theelepel kaneel Week de rozijnen een uurtje in Sayah. Kneed het deeg met de mixer en daarna nog even met de hand. Rol een lap van 3/4 van het deeg en bedek hiermee de bodem en de randen van een ingevette taartvorm (24 cm). Verwarm de oven voor op 170 graden. Bedek de deegbodem met spekkoek en het appelrozijnen mengsel. Daarna om en om met een laagje spekkoek en een laagje appel/rozijnmengsel de taart opbouwen. Gebruik het overgelaten deeg om een lap te rollen en mooie dunne strookjes uit te snijden. Bedek de taart met een vlechtwerk van de dunne reepjes en bestrijk de bovenkant van de taart met het ei. Ongeveer 60 minuten in de oven en klaar! 1 kilo zure appels geschild en in stukjes (elstar of goudreinet) 50 gram suiker 70 gram rozijnen 3 theelepels kaneel Sayah Een paar plakken spekkoek (van de toko) Benodigdheden 250 gram bloem 175 gram boter 80 gram' suiker 2 eieren (1 1/2 voor het deeg e Bereiding: Vulling: Moesson #6 december 2013.indd 34 30-11-13 09:44

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 34