CULINAIR
Benodigdheden:
2 bakbananen 1 papaja 1 mangga 400 ml
kokosmelk 2 pandanbladeren 2 plakken
spekkoek
Bereiding:
De vruchten schillen en in stukken snijden en
met een beetje water zachtjes laten garen. De
spekkoek drogen in een oven op 60 graden
voor 1 uur. De kokosmelk bij de vruchten gieten
als het water bijna is verdampt en met het
pandanblad doorgaren op zacht vuur om de
melk een beetje te laten indikken. Op het
laatst 3 borrelglaasjes Sayah erbij en gelijk
serveren.
1 liter volle melk
150 ml slagroom
80 ml eigeel
260 gram suiker
80 ml Sayah
Meng de melk, het slagroom
en het eigeel en klop het
mengsel tot er een luchtige
massa ontstaat. Suiker en
Sayah toevoeglnen nog even
doorkloppen. Draai het meng
hel in een ijsmachine tot ijs.
Geen ijsmachine? Giet dan het
mengsel in een grote platte
diepvriesdoos en zet het in
de vriezer. Roer het mengsel
regelmatig om de vorming v^
Ijskristallen te voorkomen.
Benodigdheden:
100 ml Sayah
50 ml arak (Java Baru Arac)
Stroop soesoe (Go Tan)
Bereiding:
Sayah en arak mengen en in shooterglazen schen
ken en heel voorzichtig een scheutje stroop soesoe
toevoegen en dit naar de bodem laten zakken.
december 2013 35
Mnessnn #6 rlecemher ?01.3inrlrl 35 30-11-13 0944