CULINAIR Benodigdheden: 2 bakbananen 1 papaja 1 mangga 400 ml kokosmelk 2 pandanbladeren 2 plakken spekkoek Bereiding: De vruchten schillen en in stukken snijden en met een beetje water zachtjes laten garen. De spekkoek drogen in een oven op 60 graden voor 1 uur. De kokosmelk bij de vruchten gieten als het water bijna is verdampt en met het pandanblad doorgaren op zacht vuur om de melk een beetje te laten indikken. Op het laatst 3 borrelglaasjes Sayah erbij en gelijk serveren. 1 liter volle melk 150 ml slagroom 80 ml eigeel 260 gram suiker 80 ml Sayah Meng de melk, het slagroom en het eigeel en klop het mengsel tot er een luchtige massa ontstaat. Suiker en Sayah toevoeglnen nog even doorkloppen. Draai het meng hel in een ijsmachine tot ijs. Geen ijsmachine? Giet dan het mengsel in een grote platte diepvriesdoos en zet het in de vriezer. Roer het mengsel regelmatig om de vorming v^ Ijskristallen te voorkomen. Benodigdheden: 100 ml Sayah 50 ml arak (Java Baru Arac) Stroop soesoe (Go Tan) Bereiding: Sayah en arak mengen en in shooterglazen schen ken en heel voorzichtig een scheutje stroop soesoe toevoegen en dit naar de bodem laten zakken. december 2013 35 Mnessnn #6 rlecemher ?01.3inrlrl 35 30-11-13 0944

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 35