Traditie mi een twist My my roots, my toskJ CULINAIR 'Jongen, waar ben jij toch mee bezig?' zuchtte zijn moeder toen ze zag hoe hij in de oven plakjes spekkoek liet drogen om ze krokant te maken. Maar lekker dat ze het eenmaal vond toen ze het had geproefd. Of neem de verbaasde gezichten van mensen als ze zijn wonderlijk eenvoudige appel met-spekkoek-taart proeven. Dan kan Erik Westra zijn geluk niet op. Je kunt je eigen draai aan de Indische keuken geven, zonder meteen alle Indische tradities overboord te gooien. Daarom heet bij hem een spiegelei gewoon nog tjeplok. En schrijft hij soesoe in de oude spelling. Erik Westra is een echte Indo en dat kun je lezen op zijn culinaire internetblog PINDAAS!, een knipoog naar het Engelse peanuts, wat gemakkelijk be tekent. Waarmee hij wil zeggen: om lekker Indisch te koken hoef je echt niet uren in de keuken te staan. Samen met zijn Italiaanse compagnon Franco Palomba runt hij het Delftse etablissement Plan B, dat bestaat uit een ijssalon, wijnbar en Indonesisch eetcafé ineen. Vandaar dat je op de kaart bij Plan B net zo gemakkelijk naast een Indische daghap gerechten aantreft als een pastei tje rendang, een broodje babi pangang of rozenijs, gemaakt van stroop soesoe. Voor hun likeur Sayah lieten Marc Piepelen- bosch en Menno Kleijweg, twee Indische vrienden uit Rotterdam, zich inspireren door de vertrouwde smaak van spekkoek. Trots zijn op je Indische afkomst en dat ook uitdragen. Laat je zien! Dat is de boodschap van het duo. En het moet gezegd, eenmaal geproefd en de glimlach verdwijnt voorlopig niet van je gezicht. Voor verkooppunten: zie www.sayah.nl DULerurug 13, 4011 i~l uen l telefoon: 015 2124533 www.planbdelft.nl 36 Moesson Moesson #6 december 2013.indd 36 -fef 30-11-13 09:44

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 36