Seiian met pindasaus, mie, Thaise komkommeisk en bMensk Thaise Veganaise (350 ml) tomkömmeMfa Seiian met pindasaus, mie bietensk Voor 4 personen 1 bosje verse koriander Bereiding Snijd de gewassen komkommer in de lengte in tweeën. Snij de twee helften in dunne plakjes. Snijd de ui en zeer fijne ringen. Giet het limoensap, de ginger thai soy sauce en 2 theelepels appelazijn januari 2014 37 CULINAIR Benodigdheden i rode biet i zure appel Veganaise i theelepel mosterd 1 eetlepel Gula Java kokosbloesemsuiker 100 gram mie 1 pak Satay Tops 400 gram (kant-en-klare seitan met pindasaus en tamari) of maak zelf pindasaus Een snufje fleur de sel Bereiding Kook de noedels gaar volgens de gebruiks aanwijzing op de verpakking. Verwarm de seitan met de pindasaus in een pan op laag vuur. Serveer in een kom en geef er de beide slaatjes apart bij. Bereiding bietensla Schil de rode biet en rasp ze samen met de appel in een grote mengkom. Voeg de vega naise, mosterd en kokosbloesemsuiker toe. Meng alles goed. Benodigdheden 2 komkommers 2 kleine uien Een snufje fleur de sel 2 eetlepels limoensap 3 theelepels Gula Java kokosbloesemsuiker 2 eetlepels ginger thai soy sauce Een snufje cayennepeper 3 theelepels kokosbloesemsuiker in een kom en meng met een garde tot de suiker helemaal opgelost is. Bestrooi met een snufje cayennepeper en fleur de sel. Voeg de komkommer en de gesneden ui toe en meng alles goed door elkaar. Laat een kwartiertje marineren. Hak de verse koriander grof en serveer bij het opdienen. Benodigdheden 100 ml havermelk of sojamelk 1 theelepel mosterd 1 theelepel fleur de sel 250 ml ongeraffineerde amandel olie 1 theelepel Gula Java kokosbloesemsuiker Snufje witte peper Bereiding veganaise Doe de havermelk, mosterd, kokosbloesem suiker en fleur de sel in een hoge maatbeker of kom. Meng een beetje met de staafmixer, giet al mixend de olie er langzaam bij tot het begint te dikken. Het kan met minder olie, afhankelijk van het vetgehalte in de haver melk of sojamelk die je gebruikt. Doe er als laatste de azijn bij en mix nog even, het zal nu helemaal dik worden. Breng nog verder op smaak met witte peper en eventueel andere kruiden. Moesson #7 januari 2014.indd 37 23-12-13 15:55

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 37