Seiian met pindasaus, mie,
Thaise komkommeisk en bMensk
Thaise Veganaise (350 ml)
tomkömmeMfa
Seiian met
pindasaus, mie
bietensk
Voor 4 personen
1 bosje verse koriander
Bereiding
Snijd de gewassen komkommer in de lengte
in tweeën. Snij de twee helften in dunne
plakjes. Snijd de ui en zeer fijne ringen. Giet
het limoensap, de ginger thai soy sauce en
2 theelepels appelazijn
januari 2014 37
CULINAIR
Benodigdheden
i rode biet
i zure appel
Veganaise
i theelepel mosterd
1 eetlepel Gula Java kokosbloesemsuiker
100 gram mie
1 pak Satay Tops 400 gram
(kant-en-klare seitan met pindasaus en
tamari) of maak zelf pindasaus
Een snufje fleur de sel
Bereiding
Kook de noedels gaar volgens de gebruiks
aanwijzing op de verpakking. Verwarm de
seitan met de pindasaus in een pan op laag
vuur. Serveer in een kom en geef er de beide
slaatjes apart bij.
Bereiding bietensla
Schil de rode biet en rasp ze samen met de
appel in een grote mengkom. Voeg de vega
naise, mosterd en kokosbloesemsuiker toe.
Meng alles goed.
Benodigdheden
2 komkommers
2 kleine uien
Een snufje fleur de sel
2 eetlepels limoensap
3 theelepels Gula Java
kokosbloesemsuiker
2 eetlepels ginger thai soy sauce
Een snufje cayennepeper
3 theelepels kokosbloesemsuiker in een
kom en meng met een garde tot de suiker
helemaal opgelost is. Bestrooi met een
snufje cayennepeper en fleur de sel. Voeg de
komkommer en de gesneden ui toe en meng
alles goed door elkaar. Laat een kwartiertje
marineren. Hak de verse koriander grof en
serveer bij het opdienen.
Benodigdheden
100 ml havermelk of sojamelk
1 theelepel mosterd
1 theelepel fleur de sel
250 ml ongeraffineerde amandel olie
1 theelepel Gula Java kokosbloesemsuiker
Snufje witte peper
Bereiding veganaise
Doe de havermelk, mosterd, kokosbloesem
suiker en fleur de sel in een hoge maatbeker
of kom. Meng een beetje met de staafmixer,
giet al mixend de olie er langzaam bij tot het
begint te dikken. Het kan met minder olie,
afhankelijk van het vetgehalte in de haver
melk of sojamelk die je gebruikt. Doe er als
laatste de azijn bij en mix nog even, het zal
nu helemaal dik worden. Breng nog verder
op smaak met witte peper en eventueel
andere kruiden.
Moesson #7 januari 2014.indd 37
23-12-13 15:55