cMonsü met pindasaus 38 Moesson Voor 4 personen Benodigdheden 2 sjalotjes 2 teentjes knoflook Een scheutje kokosolie extra vierge 125 gram geroosterde pinda's 200 ml kokosmelk of water Een scheutje ketjap manis Voor de saté 400 gram suprème Tops xl (kant-en- klare seitan in zachte sojasaus) 4 prikkers Een scheutje kokosolie extra vierge Moesson #7 januari 2014.indd 38 23-12-13 15:55 EIWITTEN AUTHENTIC SEITAN SUPERVOEDING EN KRACHTIGE EIWITKAMPIOEN Deze en nog meer recepten met seitan zijn Gezond en gelukkig met eiwitten te lezen in het kookboek Gezond en gelukkig Door Bert Maes e.a met eiwitten; authentic seitan. De produc- Lannoo: 167 pagina's (paperback) ten die in de recepten zijn gebruikt kunt u ISBN: 978 94 014 10021 vinden in de natuurvoedingswinkel. Prijs: 19,95 Bereiding Maak eerst de pindasaus. Snijd de sja lotjes en knoflook fijn en stoof ze in een beetje kokosolie aan in een pan. Voeg de pinda's toe en bak mee tot ze lichtbruin zijn. Doe er nu de kokosmelk of het water bij, de gesneden chilipepers, de kokosbloesemsuiker en de ketjap manis. Mix alles tot een gladde saus en doe er eventueel nog wat water bij. Scheur de xl-tops in 2 of 3 stukken, zodat je meer de structuur van kip krijgt en rijg deze aan een prikker. Nee^ten grillpan en grill de satés in een beetje kokosolie tot ze goudbruin zijn. 1 a 2 verse chilipepers 1 eetlepel Gula Java kokosbloesemsuiker

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 38