cMonsü met
pindasaus
38 Moesson
Voor 4 personen
Benodigdheden
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
Een scheutje kokosolie extra vierge
125 gram geroosterde pinda's
200 ml kokosmelk of water
Een scheutje ketjap manis
Voor de saté
400 gram suprème Tops xl (kant-en-
klare seitan in zachte sojasaus)
4 prikkers
Een scheutje kokosolie extra vierge
Moesson #7 januari 2014.indd 38
23-12-13 15:55
EIWITTEN
AUTHENTIC
SEITAN
SUPERVOEDING EN
KRACHTIGE EIWITKAMPIOEN
Deze en nog meer recepten met seitan zijn Gezond en gelukkig met eiwitten
te lezen in het kookboek Gezond en gelukkig Door Bert Maes e.a
met eiwitten; authentic seitan. De produc- Lannoo: 167 pagina's (paperback)
ten die in de recepten zijn gebruikt kunt u ISBN: 978 94 014 10021
vinden in de natuurvoedingswinkel. Prijs: 19,95
Bereiding
Maak eerst de pindasaus. Snijd de sja
lotjes en knoflook fijn en stoof ze in een
beetje kokosolie aan in een pan. Voeg de
pinda's toe en bak mee tot ze lichtbruin
zijn. Doe er nu de kokosmelk of het
water bij, de gesneden chilipepers, de
kokosbloesemsuiker en de ketjap manis.
Mix alles tot een gladde saus en doe er
eventueel nog wat water bij. Scheur de
xl-tops in 2 of 3 stukken, zodat je meer
de structuur van kip krijgt en rijg deze
aan een prikker. Nee^ten grillpan en
grill de satés in een beetje kokosolie tot
ze goudbruin zijn.
1 a 2 verse chilipepers
1 eetlepel Gula Java kokosbloesemsuiker