SornM geneng. Men Aam. genoog. Oerap Voor 4 personen Voor 4 personen Voor 4 personen Benodigdheden 6 eieren 1 ui, gesnipperd Scheutje zonnebloemolie 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 rode peper (fijngesneden en zonder zaad en zaadlijsten 1 groene peper (fijngesneden en zonder zaad en zaadlijsten) 0,5 cm trassi 1 theelepel koenjit 1 theelepel gepofte en geraspte kemirienoot 1-2 theelepels sambal oelek 200 gram petehbonen 250 gram garnalen 1 eetlepel santen 1/2 blokje kippenbouillon 1 stukje serehstengel, gekneusd 1 salamblad 0,5 centimeter laos, fijngesneden Bereiding Fruit de ui in wat zonnebloemolie in de wad jan. Voeg de knoflook, pepers, trassi, koenjit, kemirinoot, sambal oelek en petehbonen toe. Fruit zachtjes aan totdat de geuren vrijko men. Voeg dan de garnalen, gepelde eieren, santen, kippenbouillon, sereh, salamblad en laos toe. Laat nog 5 minuten stoven, als de santen glad is, is het gerecht klaar. Benodigdheden 400 gram kipkluifjes 100 gram assempasta 2 eetlepels ketjap 1 mespuntje zout 100 gram tapiocameel Zonnebloemolie om in te frituren Bereiding Marineer de kip bij voorkeur een dag van te voren in de assem, ketjap en het zout. Wentel de kipkluifjes de volgende dag door het meel, zodat ze helemaal bedekt zijn. Verhit de zonnebloemolie in de wadjan om mee te frituren. Verwarm het tot een graad of 180 of test met een druppel bloem of wat meel of de olie begint te borrelen, want dan kunnen de kipkluifjes erin. Frituur ze in kleine porties in 4 minuten gaar en goudbruin. Benodigdheden 3 eetlepels geraspte kokos 1/2 witte kool, in reepjes 200 gram sperzieboontjes, schoongemaakt 1 rode peper 1 teen knoflook 1 eetlepel suiker 1 mespunt zout 0,5 cm trassi 0,5 cm kentjoer, geraspt (of 1/2 theelpel kentjoerpoeder) Bereiding Maak de gedroogde kokos weer lekker door het samen met 1 eetlepel water vochtig te maken en te stomen. Doe het in een plastic boterhamzakje, knoop dicht en stoom 10 minuten in een stoompan of mandje. Kook ondertussen de witte kool en de sperzie boontjes eventjes. Ze moeten knapperig blijven! Wrijf de kruiden samen met de ge stoomde kokos tot een mooie boemboe fijn in de oelekan. Als je de oerap niet te heet wilt maken, verwijder dan de pitjes en zaadlijsten uit de lombok. Meng de boemboe met de afgekoelde groenten en serveer hem koud als een salade. CULINAIR februari 2014 37 Moesson #8 februari 2014.indd 37 31-01-14 12:58

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 37