Tempé goreng
1
34 Moesson
Benodigdheden
uien (gesnipperd)
knoflook (gesnipperd)
stukje trassi
ketoembar
kentjoer
laos
djahé
djeroek poeroetblaadjes
rode lomboks
goela djawa
ketjap manis
tempé
peterselie
olie
margarine
Bereiding
Snijd de tempé in de lengte door de helft
en vervolgens in fijne blokjes. Bak de tempé
in de olie met wat margarine goudbruin en
laat ze uitlekken op keukenpapier. Wrijf de
kruiden (behalve de djeroek poeroet, lombok,
ketjap en peterselie) in de tjobek tot een
papje. Braad vervolgens het papje mooi
geel in wat olie waar de tempé eerder in is
gefruit. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten
uit de lomboks en snijd de lomboks fijn.
Voeg de lombok, de goela djawa en djeroek
poeroetblaadje(s) toe aan het kruidenmeng
sel. Schep goed om en om. Doe dan de droge
tempé erbij, goed omroeren. Snijd vervolgens
de peterselie fijn en doe bij het gerecht. Weer
goed omscheppen. Doe dan een scheutje
ketjap bij het gerecht en laat het even zacht
jes bakken. Haal het gerecht van het vuur en
laat het uitwasemen. Schep af en toe om af
te laten koelen. Dan serveren.
,bokmöJ
'"MS»
Moesson #9 maart 2014.indd 34
28-02-14 11:56