Tempé goreng 1 34 Moesson Benodigdheden uien (gesnipperd) knoflook (gesnipperd) stukje trassi ketoembar kentjoer laos djahé djeroek poeroetblaadjes rode lomboks goela djawa ketjap manis tempé peterselie olie margarine Bereiding Snijd de tempé in de lengte door de helft en vervolgens in fijne blokjes. Bak de tempé in de olie met wat margarine goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Wrijf de kruiden (behalve de djeroek poeroet, lombok, ketjap en peterselie) in de tjobek tot een papje. Braad vervolgens het papje mooi geel in wat olie waar de tempé eerder in is gefruit. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de lomboks en snijd de lomboks fijn. Voeg de lombok, de goela djawa en djeroek poeroetblaadje(s) toe aan het kruidenmeng sel. Schep goed om en om. Doe dan de droge tempé erbij, goed omroeren. Snijd vervolgens de peterselie fijn en doe bij het gerecht. Weer goed omscheppen. Doe dan een scheutje ketjap bij het gerecht en laat het even zacht jes bakken. Haal het gerecht van het vuur en laat het uitwasemen. Schep af en toe om af te laten koelen. Dan serveren. ,bokmöJ '"MS» Moesson #9 maart 2014.indd 34 28-02-14 11:56

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 34