Gflroflfen met tahoe
36 Moesson
Benodigdheden
garnalen
tahoe
uien (gesnipperd)
knoflook (gesnipperd)
beetje trassi
sambal oelek
wat ketoembar
wat djinten
peterselie
salamblaadjes
beetje hete bouillon
beetje assemwater
olie
margarine
Bereiding
Snijd de tahoe in blokjes en bak ze goud
bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Laat de trassi een beetje hard worden boven
vuur voor het malen. Wrijf de uien, knoflook,
trassi, sambal oelek, ketoembar, djinten en
het assemwater tot een papje in de tjobek.
Braad dit papje in olie en wat margarine. Als
de geuren vrijkomen, doe de garnalen erbij,
even goed omscheppen. Voeg vervolgens de
tahoeblokjes toe, even omscheppen. Laat
het geheel even sudderen om de garnalen
te garen en voeg de salamblaadjes en een
scheutje hete bouillon toe. Snijd de peterse
lie fijn en doe erbij. Nog heel even sudderen
en al!
CULINAIR
Moesson #9 maart 2014.indd 36
28-02-14 11:56