Even bellen met... Danny Jansen o'V- •hP kP Familie zoekt foto o De vijf winnaars die met een introducé de boekpresentatie van het Java van Bloem mochten bijwonen en een gesig neerd exemplaar mee naar huis kregen zijn: Lorenzo Don ker, Don Böckman, D. Hooikaas, Anna Gagliardi en Gwenn Prang-Alt. Gefeliciteerd! De winnaars van Henk Harcksens Liefde als ruwe diamant zijn: M. Huijsman-Engelberts, J. Gersen-Severijns, Ita de Gruiter, Rick Pagie en Lijda van der Wiel. Veel leesplezier! VAN BLOEM LIEFDE AL» H UE DIAMANT HET Een paar jaar geleden kreeg Moesson een telefoontje van René Pattiwael. Hij was al oud, vertelde hij, en bezat een aantal fotoalbums waarvan hij eigenlijk niet wist wat er na zijn dood mee moest gebeuren; familie had hij niet meer. Bovendien wist hij niet goed welke families er nu op de foto's stonden. Of wij ervoor konden zorgen? Natuurlijk kon dat en Moesson haalde de albums bij hem op. Eind 2013 kregen we een mail van Jeanette Wolff. Of we de fotoalbums van meneer Pattiwael nog hadden? De oma van René Pattiwael en de overgrootmoeder van Jeanette Wolff waren namelijk zussen en in het kielzog van Jeanette Wolff kwamen de families Willemz en Van Heeteren. Allemaal konden ze niet wachten de albums met hun voorouders te zien. Meneer Pattiwael was erg blij met zijn nieuw gevonden familie, maar erg lang kon hij er niet van genieten, hij stierf onlangs. Maar de albums zijn inmiddels weer terug waar ze horen. Bij hun familie. De. albums Van Heué. PattuWaex Met zijn TV-programma Grenzeloos koken Azië op de culinaire zender 24Kitchen wil Danny Jansen (34) zijn kijkers enthousiast maken voor de Hoe gaat-ie? Goed. Nog even een paar opnamen in de studio en dan ga ik naar Japan en Bali. Leuk. Wat ga je daar doen? Foto's maken voor mijn nieuwe kookboek dat later dit jaar uitkomt. En Bali wordt ook een beetje vakantie. Ben je al eerder in Indonesië geweest? Dit wordt de eerste keer. Vind je dat gek? Nee hoor. Waarom? Maar ik wil je eigenlijk iets anders vragen. Laatst hadden we een berichtje over jou op onze Facebook-pagina geplaatst en daar reageerden een paar lezers heel fel op. Ze stoorden zich aan jouw manier van koken. Ja, die reacties krijg ik vaker uit de Indische hoek. Aller eerst, heel tof dat ze kijken. Maar ik herken het wel. Mijn eigen tantes reageren ook zo. Laatst had ik rendang ge maakt en die was ik op een nieuwe wijze aan het testen. Zegt mijn tante: 'Adoeh, dat doe je toch niet in je rendang!' Jij geeft je eigen draai aan bestaande recepten? Ik zeg altijd maar: een recept is een leidraad voor je eigen inspiratie. Die recepten zijn van generatie op generatie overgegaan. Neem de sambal goreng boontjes van mijn oma. Die boontjes waren niet groen meer, daar zat geen vitamine meer in. Helaas is mijn oma er niet meer, maar ik zie dat soort dingen nog regelmatig terug bij mijn familie. En dan denk ik: dat hoeft helemaal niet. Want? Ik kijk anders naar Indische gerechten dan mijn tantes. Vanaf mijn veertiende al werk ik in de keuken; ik heb in sterrenrestaurants gewerkt. Vanuit die culinaire blik wil ik te werk gaan. Iemand schreef op Facebook: Danny is een nep-Indo. Haha, dat moet ik wel een beetje toegeven. Alhoewel, als je mij zondag op slippers in mijn trainingsbroek door het huis ziet lopen, of mij dinsdags en vrijdags badminton ziet spelen, dan ben ik helemaal geen nep-Indo hoor. Daarom ben ik blij dat je nu belt. Ik vind het wel fijn dat ik mijn kookstijl aan Indische mensen kan uitleggen. Waarom ik doe wat ik doe en waarom ik daar achter sta. Zullen we daar een volgende keer dieper op ingaan als je terug bent van je reis? Lijkt me een prima plan. Afgesproken! (RICCI SCHELDWACHT) Aziatische keuken. 8 Moesson Moesson #9 maart 2014indd 8 28-02-14

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 8