Rawon
0
0
Tonny en Nelly Pieterse koken altijd
met hun speciale Ketjap Kidang Manis
Het geheim van Dewata
CULINAIR
(Javaanse rundvleessoep)
runderlappen (in blokjes)
kloewek uien
daun salam ketoembar
daun djeroek koenjit
sereh lombok
laos kemirienoten
34 Moesson
Benodigdheden
(Tonny en Nelly Pieterse koken op z'n Indisch
- op gevoel!)
knoflook olie
Bereidingswijze
Kook het vlees in ruim water op met de sereh,
laos, daun salam en daun djeroek. Laat een
flinke tijd koken. Oelek de rest van de kruiden
fijn in de tjobek en fruit het mengsel daarna
in olie. Voeg het vervolgens toe aan het
kokende vlees. Laat alles zachtjes doorko
ken. Serveer de rawon met rauwe taugé en
emping.
Moesson #11 mei 2014indd 34
28-04-14 1007