(gebakken kip met ketjap)
(salade met koude pindasaus)
kentjoer
lombok
djeroek limo
maart 2014 35
Benodigdheden
2 grote kippenbouten
boter
knoflook
uien
peper
citroen
lombok
Ketjap Kidang manis (specialiteit van Dewata)
Bereidingswijze
Was de kip met wat zout en citroen. Fruit de fijn
gesneden knoflook en uien in de boter en meng
deze met de ketjap, peper en lombok. Marineer
hiermee de kip en laat de kip 1 uur in de mari
nade rusten. Braad de kip in de voorverwarmde
oven op 200 graden, met de 'open kant' omhoog,
gedurende ca. 25 minuten. Zo nu en dan be
sprenkelen met marinade. Rooster vervolgens
de kip op de 'velkant' kort op houtskool - door
de hitte en de ketjap krijgt de kip een heerlijk
krokant donker velletje.
Mrtaccrtn JH 1 moi OH1 A inHH
Benodigdheden
Spitskool (fijngesneden)
taugé
sperziebonen
komkommer
gebakken tahoe
trassie
goela djawa
grof gehakte pinda's
Bereidingswijze
Kook de spitskool, sperziebonen en taugé
tot deze beetgaar zijn. Wrijf de kruiden en
de pinda's fijn in een vijzel, voeg daarna wat
water toe en de geperste djeroek limo. Meng
deze dressing door de gekookte groenten,
schijfjes komkommer en tahoe. Serveren met
gefruite uien en kroepoek eroverheen.
28-04-14 1007