(gebakken kip met ketjap) (salade met koude pindasaus) kentjoer lombok djeroek limo maart 2014 35 Benodigdheden 2 grote kippenbouten boter knoflook uien peper citroen lombok Ketjap Kidang manis (specialiteit van Dewata) Bereidingswijze Was de kip met wat zout en citroen. Fruit de fijn gesneden knoflook en uien in de boter en meng deze met de ketjap, peper en lombok. Marineer hiermee de kip en laat de kip 1 uur in de mari nade rusten. Braad de kip in de voorverwarmde oven op 200 graden, met de 'open kant' omhoog, gedurende ca. 25 minuten. Zo nu en dan be sprenkelen met marinade. Rooster vervolgens de kip op de 'velkant' kort op houtskool - door de hitte en de ketjap krijgt de kip een heerlijk krokant donker velletje. Mrtaccrtn JH 1 moi OH1 A inHH Benodigdheden Spitskool (fijngesneden) taugé sperziebonen komkommer gebakken tahoe trassie goela djawa grof gehakte pinda's Bereidingswijze Kook de spitskool, sperziebonen en taugé tot deze beetgaar zijn. Wrijf de kruiden en de pinda's fijn in een vijzel, voeg daarna wat water toe en de geperste djeroek limo. Meng deze dressing door de gekookte groenten, schijfjes komkommer en tahoe. Serveren met gefruite uien en kroepoek eroverheen. 28-04-14 1007

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 35