SomM peteh (sambal met peteh-bonen) 32 Moesson Moesson #12 juni 2014.indd 32 {©)- 23-05-14 10:43 een tjobek of maal ze zeer de foodprocessor; voeg n het ui-knoflookmengsel. Je boemboe toe en fruit icht. Los de assem op in ater en doe hem in de pan. de petéhbonen af, halveer voeg ze toe. Laat het geheel Ingrediënten 1 grote ui 3 teentjes knoflook 15 rode lomboks 1/2 dl zonnebloemolie 1 theelepel assem 1/2 dl water 100 g petéhbonen (diepvries) Boemboe 2 blaadjes salam 2 blaadjes djeroek poeroet 1 plakje laos van 2 cm 3 theelepels trassi 3 theelepels suiker zout naar smaak Bereiding^ Pel de ui en knoflook en snijd de ui in stukken. Was de lomboks, haal de steeltjes eraf en snijd de lomboks in stukken. Wrijf de ui en knoflook fijn in een tjobek of maal ze zeer fijn in een foodprocessor. Verhit de zonnebloemolie in een wadjan en fruit het ui-knoflookmengsel licht. Wrijf de stukken lombok fijn in een tj fijn in toe aan Voeg de alles licht. Los het water en doe Spoel de petéhbonen ze en voeg ze toe. Laat het 10-15 minuten sudderen, tot het water is verdampt. Laat alles goed afkoelen en verwijder dan de salam, djeroek poeroet en laos. Maak een glazen pot goed schoon met heet water en doe de afgekoelde sambal erin. Sluit de pot goed af en haal er telkens met een schone lepel uit wat u nodig heeft. De sambal is in de koelkast ongeveer 1 maand houdbaar.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 32