Sambal djeroek time-
(sambal met limoen)
juni 2014 33
Moesson #12 juni 2014.indd 33 {©)- 23-05-14 10:43
Ingrediënten
10 rode lomboks
10 tjabé rawits
2 theelepels suiker
2 theelepels trassi
3 kleine djeroek limo's
zout naar smaak
Bereiding
Was de lomboks en rawits, haal de steeltjes
eraf en laat ze uitlekken. Snijd de lomboks in
stukken. Wrijf ze samen met de rawits, suiker
en trassi in een tjobek fijn. Rol de djeroek
limo's even, snijd ze doormidden en knijp ze
uit boven de sambal. Voeg zout naar smaak
toe en meng alles goed. Maak een glazen
pot goed schoon met heet water en doe de
sambal erin. Sluit de pot goed af en haal er
telkens met een schone lepel uit wat u nodig
heeft. De sambal is in de koelkast ongeveer 2
weken houdbaar. Als de sambal iets te droog
is, kunt u het sap van een kleine djeroek
limo toevoegen. Deze sambal is lekker bij
visgerechten.