Sambal djeroek time- (sambal met limoen) juni 2014 33 Moesson #12 juni 2014.indd 33 {©)- 23-05-14 10:43 Ingrediënten 10 rode lomboks 10 tjabé rawits 2 theelepels suiker 2 theelepels trassi 3 kleine djeroek limo's zout naar smaak Bereiding Was de lomboks en rawits, haal de steeltjes eraf en laat ze uitlekken. Snijd de lomboks in stukken. Wrijf ze samen met de rawits, suiker en trassi in een tjobek fijn. Rol de djeroek limo's even, snijd ze doormidden en knijp ze uit boven de sambal. Voeg zout naar smaak toe en meng alles goed. Maak een glazen pot goed schoon met heet water en doe de sambal erin. Sluit de pot goed af en haal er telkens met een schone lepel uit wat u nodig heeft. De sambal is in de koelkast ongeveer 2 weken houdbaar. Als de sambal iets te droog is, kunt u het sap van een kleine djeroek limo toevoegen. Deze sambal is lekker bij visgerechten.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 33