Sambals van Ciska Sambal tjabé hMjau SAMBALS - rMlui 0 0 Neem nu een jaarabonnement op Moesson en krijg Sambals en sauzen uit de Indonesische keuken gratis en voor nèks! Bezoek ons op de Tong Tong Fair, stand 1262! Op 30 mei kookt Cisca in onze stand! 34 Moesson Moesson #12 juni 2014.indd 34 23-05-14 1044 P.icLa 'P.rpcc Tot nu toe schreef Ciska Cress een stuk of twintig kookboeken en de trouwe Moesson-abonnees kennen haar natuurlijk ook van haar jarenlange een beetje warme rijst en wat zout, waarna ze alle drie een lepel kregen en om beurten een hapje van deze hete lekkernij namen. Wat een zelfkastijding, kookrubriek in Moesson. Koken is Ciska's maar wat ontzettend lekker! lust en leven. Wanneer haar moeder vroeger sambal maakte, stond de kleine Ciska samen met haar zus en broer Sambals sauzen te popelen om de tjobek te kunnen uit de Indonesische keuken bemachtigen. Want wanneer de sambal Door Ciska Cress klaar was, bleef er altijd wel wat sambal De Lantaarn: 97 pagina's (gebonden) in achter. Die werd dan gemengd met ISBN: 978 94 6188 UIT DE TNDONESTSCI I^KEUI^IS CULINAIR (groene sambal) Ingrediënten 10 groene lomboks 2 groene tomaten 5 sjalotten 5 teentjes knoflook 1 dl zonnebloemolie 2 theelepels trassi 2 theelepels suiker zout naar smaak Bereiding t Verwarm een stoompan ongeveer 10 minuten voor. Was de lomboks en haal de steeltjes eraf. Was de tomaten. Doe alles héél in de stoompan en laat de lomboks en tomaten ongeveer 10 minuten stomen. Haal ze eruit en laat ze afkoelen. Pel de sjalotten en knoflook en wrijf beide fijn in een tjobek. Snijd de lomboks en tomaten in stukjes, voeg ze toe en wrijf alles weer fijn (of gebruik een foodprocessor). Verhit de zonnebloemolie in een wadjan en fruit het mengsel licht. Voeg de trassi, de suiker en zout naar smaaktoe en fruit alles nog kort. Laat het op een laag vuur ongeveer 15 minuten sudderen, tot de olie boven komt drijven. Laat de sambal afkoelen. Maak een glazen pot goed schoon met heet water en doe de sambal erin. Sluit de pot goed af en haal er telkens met een schone lepel uit wat u nodig heeft. De sambal is in de koelkast I '1" «t- 'jf f ongeveer 1 maand houdbaar.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 34