Ikan Boemboe Bandoeng Ingrediënten makreel sojaolie laos trassi uien (gesnipperd) suiker knoflook (gesnipperd) sambal oelek sereh water Bereiding Maak de makreel schoon, snij deze in mootjes en bak deze in sojaolie. Voor de saus; verhit wat soyaolie in de pan, fruit de laos met de gesneden uitjes en wat suiker en doe de trassi en de gesneden knoflook erbij. Voeg wat water toe en daarna flink wat sambal oelek, doe de gekneusde sereh erbij met een scheut assem en laat dit alles onder goed roeren zachtjes inkoken. Eventueel nog wat water toevoegen. Leg de gebakken makreel in een ovenschaal en giet wat van de saus er overheen en laat de Ikan Boemboe Bandoeng daarna in de oven nog even goed warm worden. 32 Moesson Moesson #1 juli 2014.indd 32 97-06-14 1546

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 32