Ikan Boemboe Bandoeng
Ingrediënten
makreel
sojaolie
laos
trassi
uien (gesnipperd)
suiker
knoflook (gesnipperd)
sambal oelek
sereh
water
Bereiding
Maak de makreel schoon, snij deze in mootjes en bak deze
in sojaolie. Voor de saus; verhit wat soyaolie in de pan, fruit
de laos met de gesneden uitjes en wat suiker en doe de
trassi en de gesneden knoflook erbij. Voeg wat water toe en
daarna flink wat sambal oelek, doe de gekneusde sereh erbij
met een scheut assem en laat dit alles onder goed roeren
zachtjes inkoken. Eventueel nog wat water toevoegen.
Leg de gebakken makreel in een ovenschaal en giet wat van
de saus er overheen en laat de Ikan Boemboe Bandoeng
daarna in de oven nog even goed warm worden.
32 Moesson
Moesson #1 juli 2014.indd 32
97-06-14 1546