34 Moesson
Moesson #1 juli 2014.indd 34
Kanaalstraat 53
4388 BK Oost-Souburg
0118 - 462 260
info@bandoeng.nl
CULINAIR
Ingrediënten
soyaolie
trassi
uien (fijngesneden)
bruine suiker
ketoembar
djinten
knoflook (fijngesneden)
sambal oelek
assem
zout
gebakken pinda's
geraspte kokos
Bereiding
Verhit wat soyaolie in de wok, fruit de gesneden
uitjes met suiker, trassi en knoflook. Voeg ketoem
bar, djinten, sambal oelek en een scheutje assem
toe en breng het geheel op smaak met wat zout.
Bak de pinda's in hete olie en laat deze afkoelen.
Doe de droge, geraspte kokos in een ovenschaal en
schep wat van de boemboe er door heen. Doe deze
schaal op niet al te hoge temperatuur in de oven
en roer dit mengsel regelmatig om! Doe dit net zo
lang tot de seroendeng geheel droog en goud
bruin van kleur is, doe op het laatst de gebakken
pinda's erbij.