34 Moesson Moesson #1 juli 2014.indd 34 Kanaalstraat 53 4388 BK Oost-Souburg 0118 - 462 260 info@bandoeng.nl CULINAIR Ingrediënten soyaolie trassi uien (fijngesneden) bruine suiker ketoembar djinten knoflook (fijngesneden) sambal oelek assem zout gebakken pinda's geraspte kokos Bereiding Verhit wat soyaolie in de wok, fruit de gesneden uitjes met suiker, trassi en knoflook. Voeg ketoem bar, djinten, sambal oelek en een scheutje assem toe en breng het geheel op smaak met wat zout. Bak de pinda's in hete olie en laat deze afkoelen. Doe de droge, geraspte kokos in een ovenschaal en schep wat van de boemboe er door heen. Doe deze schaal op niet al te hoge temperatuur in de oven en roer dit mengsel regelmatig om! Doe dit net zo lang tot de seroendeng geheel droog en goud bruin van kleur is, doe op het laatst de gebakken pinda's erbij.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 34