Als echte Indische jongen heeft Jeff Keasberry een passie voor eten, die hij graag met anderen deelt. In zijn nieuwe kookboek spat het enthousiasme van de pagina's. Indische slag CULINAIR Door Ricci Scheldwach Fotografie Jeff Keasberry Jeff Keasberry is een man met een missie. Zijn onlangs verschenen kookboek De nieuwe Indische keuken is meer dan een verzame ling recepten alleen, maar een boek met een boodschap. Een gedachte. Een filosofie. Erkenning van de Indische keuken als een eigen culinaire stroming is wat hij nastreeft. Door de essentie ervan bloot te leggen. Want wie de basis van de Indische keuken begrijpt, snapt ook ons diepgewortelde verlangen naar Indo soulfood. 'De Indische gemeenschap zou best wat trotser mogen zijn op haar eigen keuken, die we niet moeten verwarren met de Indonesische keuken', zegt Jeff. Goedbeschouwd is de Indische keuken een van de eerste fusionkeukens. De vrucht van een eeuwenoude samensmelting van Euro pees en Indonesisch. Met hun trek naar de Oost namen de Europeanen ook hun eetge woonten mee tot in kokki's dapoer, wat leidde tot Indische evergreens als frikadel pan, pastei toetoep en rijst met erwtensoep en sambal. Op haar beurt adopteerde de Indo-Europese gemeenschap de plaatselijke - lees inlandse - bereidingswijze van voedsel door het gebruik van exotische kruiden en specerijen. oktober 2014 33 Moesson #4 oktober 2014.indd 33 26-09-14

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 33