Rz farm jaMims
Kook 200 ml kokosmelk met V theelepel zout
in een sauspan totdat het is ingedikt.
(//Tip; j)
SerVeer de rj&tcake met kokossauA.
Benodigdheden
250 ml kokosmelk
2 pandanbladeren, in een knoop
1 theel zont
500 gr ketan (kleefrijst), 2 nnr ir
water geweekt en afgegoten
Bereidingswijze
Kook de kipfilet in ruim water tot de kip gaar
is. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken
en snijd het vlees nog fijner. Roerbak sjalot,
knoflook, ketoembar, assem, zont en bruine
suiker tot het gaat geuren. Voeg dan kokos
melk, kip, salam en sereh toe. Laat op laag
vuur sudderen tot het droog is. Haal de pan
van het vuur en laat afkoelen.
Doe de kokosmelk met de pandanbladen en
het zout in een pan en breng aan de kook.
Voeg de kleefrijst toe en laat op matig vuur
koken tot de kokosmelk is opgenomen en de
rijst droog is. Roer af en toe. Doe de rijst in een
stoompan tot deze gaar is (ca. 30 minuten).
Kluts de eieren, tarwebloem, water en zout
en bak ze tot dunne crêpes. Rol op en snijd in
dunne ringetjes. Bedek als de rijst nog warm
is een vierkante ovenschaal (20 x 20 centime
ter), ingesmeerd met wat olie, met een laag
kleefrijst. Doe daarop een laag van de vulling
en dek die af met een laag kleefrijst. Laat
afkoelen. Zet het geheel ongeveer 2 uur in de
koelkast. Snijd de cake in blokjes van 5 x 10
centimeter. Wikkel de crêpes om de rijstcake
en snijd er plakken van ongeveer 2 cm dikte
van. Garneer met de omeletstrips en wat
lente-ui.
Vulling
500 gr kipfilet
6 sjalotten, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 theel. ketoembarpoeder
1/2 theel. assem
1/2 theel. zout
3 theel. bruine suiker
200 ml kokosmelk
1 salamblad
1 serehstengel, gekneusd
Omelet
4 eieren
2 eetl. tarwebloem
10 eetl. water
1/4 theel. zout
2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
34 Moesson
Moesson #4 oktober 2014 indd 34