Rz farm jaMims Kook 200 ml kokosmelk met V theelepel zout in een sauspan totdat het is ingedikt. (//Tip; j) SerVeer de rj&tcake met kokossauA. Benodigdheden 250 ml kokosmelk 2 pandanbladeren, in een knoop 1 theel zont 500 gr ketan (kleefrijst), 2 nnr ir water geweekt en afgegoten Bereidingswijze Kook de kipfilet in ruim water tot de kip gaar is. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken en snijd het vlees nog fijner. Roerbak sjalot, knoflook, ketoembar, assem, zont en bruine suiker tot het gaat geuren. Voeg dan kokos melk, kip, salam en sereh toe. Laat op laag vuur sudderen tot het droog is. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Doe de kokosmelk met de pandanbladen en het zout in een pan en breng aan de kook. Voeg de kleefrijst toe en laat op matig vuur koken tot de kokosmelk is opgenomen en de rijst droog is. Roer af en toe. Doe de rijst in een stoompan tot deze gaar is (ca. 30 minuten). Kluts de eieren, tarwebloem, water en zout en bak ze tot dunne crêpes. Rol op en snijd in dunne ringetjes. Bedek als de rijst nog warm is een vierkante ovenschaal (20 x 20 centime ter), ingesmeerd met wat olie, met een laag kleefrijst. Doe daarop een laag van de vulling en dek die af met een laag kleefrijst. Laat afkoelen. Zet het geheel ongeveer 2 uur in de koelkast. Snijd de cake in blokjes van 5 x 10 centimeter. Wikkel de crêpes om de rijstcake en snijd er plakken van ongeveer 2 cm dikte van. Garneer met de omeletstrips en wat lente-ui. Vulling 500 gr kipfilet 6 sjalotten, fijngesneden 3 tenen knoflook, fijngesneden 1 theel. ketoembarpoeder 1/2 theel. assem 1/2 theel. zout 3 theel. bruine suiker 200 ml kokosmelk 1 salamblad 1 serehstengel, gekneusd Omelet 4 eieren 2 eetl. tarwebloem 10 eetl. water 1/4 theel. zout 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden 34 Moesson Moesson #4 oktober 2014 indd 34

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 34