Godo-godo wraps 0 Als de bladeren niet groot genoeg zijn, leg er dan twee half over elkaar. Je kunt ook boterSa gebruiken. Benodigdheden - - CULINAIR 1 groene kool 200 gr spinazie, geblancheerd 200 gr sperziebonen, geblancheerd 200 gr taugé 200 gr worteltjes, geblancheerd 1/2 komkommer, julienne 1 grote aardappel, geschild, gekookt, julienne 4 plakken tahoe, 1 cm dik, gebakken Bereidingswjlk Haal van de kool de acht grootste bladeren en spoel ze grondig. Stoom of blancheer de bladeren een paar minuten tot beetgaar en helder groen. Leg de bladeren in ijskoud water, laat ze uitlekken en drogen op keukenpapier. eventueel de achterkant van de nerf weg, zodat je het blad beter kunt oprollen. Snijd alle groenten in een gelijke lengte (ongeveer 6 centimeter of gelijk aan de sperziebonen) en snijd de tahoe in dunne reepjes. Wikkel vervolgens in elk koolblad een gelijke hoeveel heid ingrediënten. Gebruik eventu eel een prikker om het blad vast te zetten. Snijd elk rolletje doormid den en server met sambal katjang. Pak, dip en hap! Was zijn vorige boek Indische keukenge heimen een eerbetoon aan de recepten van zijn moeder en grootmoeder, deze keer wil hij de aandacht vestigen op het heden en de toekomst. Want de Indische keuken staat niet stil, maar is volop in beweging, aldus Jeff. Bij Indisch wordt nog te vaak gedacht aan het verleden, aan tempo doeloe, maar het Indische is continu aan verandering onderhe vig. Zo ook de Indische keuken. Als Indo die al jaren in Amerika woont, komt Jeff ook met zijn recept voor de tempeh-burger, de Indo- burrito of gado-gado wraps. In zijn kookboek geeft hij een voorzet, maar zijn manier is niet zaligmakend, benadrukt hij. Als je maar probeert. Experimenteer. Doe. Durf. Want zo kom je tot de verrassendste combinaties, zoals de riz farcies javanais, een eigentijdse variant van de lemper. Of wat te denken van andere Indische pastagerechten dan de eeuwige Indische macaroni? Of In dische risotto? Vermengen. Mixen. Kruisbe- stuiven. Daarin toont de ware Indo zich. Ook achter het fornuis. oktober 2014 35 Moesson #4 oktober 2014 indd 35 25-09-14 0953

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 35