Godo-godo
wraps
0
Als de bladeren niet groot genoeg zijn,
leg er dan twee half over elkaar.
Je kunt ook boterSa gebruiken.
Benodigdheden -
-
CULINAIR
1 groene kool
200 gr spinazie, geblancheerd
200 gr sperziebonen,
geblancheerd
200 gr taugé
200 gr worteltjes, geblancheerd
1/2 komkommer, julienne
1 grote aardappel, geschild,
gekookt, julienne
4 plakken tahoe, 1 cm dik,
gebakken
Bereidingswjlk
Haal van de kool de acht grootste
bladeren en spoel ze grondig.
Stoom of blancheer de bladeren
een paar minuten tot beetgaar
en helder groen. Leg de bladeren
in ijskoud water, laat ze uitlekken
en drogen op keukenpapier.
eventueel de achterkant van de
nerf weg, zodat je het blad beter
kunt oprollen. Snijd alle groenten
in een gelijke lengte (ongeveer
6 centimeter of gelijk aan de
sperziebonen) en snijd de tahoe in
dunne reepjes. Wikkel vervolgens
in elk koolblad een gelijke hoeveel
heid ingrediënten. Gebruik eventu
eel een prikker om het blad vast te
zetten. Snijd elk rolletje doormid
den en server met sambal katjang.
Pak, dip en hap!
Was zijn vorige boek Indische keukenge
heimen een eerbetoon aan de recepten van
zijn moeder en grootmoeder, deze keer wil
hij de aandacht vestigen op het heden en
de toekomst. Want de Indische keuken staat
niet stil, maar is volop in beweging, aldus Jeff.
Bij Indisch wordt nog te vaak gedacht aan
het verleden, aan tempo doeloe, maar het
Indische is continu aan verandering onderhe
vig. Zo ook de Indische keuken. Als Indo die
al jaren in Amerika woont, komt Jeff ook met
zijn recept voor de tempeh-burger, de Indo-
burrito of gado-gado wraps.
In zijn kookboek geeft hij een voorzet, maar
zijn manier is niet zaligmakend, benadrukt
hij. Als je maar probeert. Experimenteer. Doe.
Durf. Want zo kom je tot de verrassendste
combinaties, zoals de riz farcies javanais, een
eigentijdse variant van de lemper. Of wat te
denken van andere Indische pastagerechten
dan de eeuwige Indische macaroni? Of In
dische risotto? Vermengen. Mixen. Kruisbe-
stuiven. Daarin toont de ware Indo zich. Ook
achter het fornuis.
oktober 2014 35
Moesson #4 oktober 2014 indd 35
25-09-14 0953