Tzmpeh-burgzr CULINAIR Benodigdheden 1 blok tempeh 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, geraspt 1 eetl. olie 120 gr champignons, in plakjes gesneden 1 eetl. azijn 1/2 theel. ketoembarpoeder 1/2 theel. djintenpoeder 50 gr tarwemeel 4 hamburgerbroodjes jjM olie om te bakken 2 tomaten, in plakjes gesneden 1 avocado, in plakjes gesneden 8 blaadjes krulsla Bereidingswijze Stoom de tempeh in 15 minuten gaar in een stoompan. Zet apart en laat afkoelen. Fruit ui en knoflook in 1 eetlepel olie glazig. Voeg de champig nons toe en roerbak 2 minuten. Voeg azijn, ketoembar en djinten toe en bak nog 2 minuten. Haal de pan van^ het vuur. Verkruimel de gestoomde tempeh met je vingers boven een kom. Voeg de kruidenpasta, tarwemeel en 1 eet lepel olie toe en vermeng goed. Maak er vier hamburgers van. Verhit wat olie in een koekenpan met antiaan baklaag en zet op halfhoog vuur. Bak de hamburgers goudbruin, ongeveer 6 minuten per kant. Leg wat slablaadjes op de onderste helft van een hamburgerbroodje, leg daarop een tempehburger en leg daar een paar schijfjes tomaat, avocado en 2 blaadjes krulsla op. 36 Moesson De nieuwe Indische keuken Door Jeff Keasberry Karakter: 220 pagina's (hardcover) ISBN: 9789045205250 Prijs: 24,95 Moesson #4 oktoher 2014 inrlrl 36 96-69-14 6953

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 36