Tzmpeh-burgzr
CULINAIR
Benodigdheden
1 blok tempeh
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geraspt
1 eetl. olie
120 gr champignons, in plakjes
gesneden
1 eetl. azijn
1/2 theel. ketoembarpoeder
1/2 theel. djintenpoeder
50 gr tarwemeel
4 hamburgerbroodjes jjM
olie om te bakken
2 tomaten, in plakjes gesneden
1 avocado, in plakjes gesneden
8 blaadjes krulsla
Bereidingswijze
Stoom de tempeh in 15 minuten gaar
in een stoompan. Zet apart en laat
afkoelen. Fruit ui en knoflook in 1
eetlepel olie glazig. Voeg de champig
nons toe en roerbak 2 minuten. Voeg
azijn, ketoembar en djinten toe en
bak nog 2 minuten. Haal de pan van^
het vuur.
Verkruimel de gestoomde tempeh
met je vingers boven een kom. Voeg
de kruidenpasta, tarwemeel en 1 eet
lepel olie toe en vermeng goed. Maak
er vier hamburgers van. Verhit wat
olie in een koekenpan met antiaan
baklaag en zet op halfhoog vuur. Bak
de hamburgers goudbruin, ongeveer
6 minuten per kant.
Leg wat slablaadjes op de onderste
helft van een hamburgerbroodje,
leg daarop een tempehburger en
leg daar een paar schijfjes tomaat,
avocado en 2 blaadjes krulsla op.
36 Moesson
De nieuwe Indische keuken
Door Jeff Keasberry
Karakter: 220 pagina's (hardcover)
ISBN: 9789045205250
Prijs: 24,95
Moesson #4 oktoher 2014 inrlrl 36
96-69-14 6953