32 Moesson
Moesson #5 nouomhor 2014 indd 32 /SkX 31-10-14 1150
(Bijgerecht voor 4)
Benodigdheden
Hete kip:
1 kip
1 ui
4 teentjes knoflook
3 cm laos
2 rode pepers
Arachideolie
2 el paprikapoeder
2 salamblaadjes
1 stengel citroengras
200 ml kokosmelk
Sambal goreng boontjes:
500 gr sperziebonen
1 rode paprika
1 lombok
1 ui
6 teentjes knoflook
1 cm laos
2 salamblaadjes
200 ml kokosmelk
Bereiding
Verwarm de gril in de oven voor op 180 graden.
Verdeel de^kipjn poten, borst en dijen. Pel en snipper
de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de laos en de
pepers in stukjes. Verhit een scheutje olie in een pan.
Fruit de ui met de knoflook en het paprikapoeder.
:ak de kip en de pepers mee en voeg de salamblaad
jes en het citroengras toe. Bak rondom goudbruin
en blus af met kokosmelk. Schenk de saus in een
ovenschaal en leg de kip met de velkant naar boven
m de,s_aus. Gril de kip in de voorverwarmde oven in
circa 15 minuten gaac^^
Sambal goreng boontjes erbij
Snijd de sperzieboontjes in stukjes. Halveer de
paprika mde lengte, verwijder de zaadlijsten en
snijd de paprika in repen. Snijd de lombok in dunne
rirtgen. Pel en snipper de ui.
Pel en, snijd de knoflook fijn. Verhit een scheujolie
in eenVok of wadjan. Fruit de ui en knoflook en
voeg de sperziebonen, laos en salamblaadjes toe.
Bak kort m'fee en voeg de kokosmelk toe. Breng op
smaak met een beetje zout en versgemalen peper.