32 Moesson Moesson #5 nouomhor 2014 indd 32 /SkX 31-10-14 1150 (Bijgerecht voor 4) Benodigdheden Hete kip: 1 kip 1 ui 4 teentjes knoflook 3 cm laos 2 rode pepers Arachideolie 2 el paprikapoeder 2 salamblaadjes 1 stengel citroengras 200 ml kokosmelk Sambal goreng boontjes: 500 gr sperziebonen 1 rode paprika 1 lombok 1 ui 6 teentjes knoflook 1 cm laos 2 salamblaadjes 200 ml kokosmelk Bereiding Verwarm de gril in de oven voor op 180 graden. Verdeel de^kipjn poten, borst en dijen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de laos en de pepers in stukjes. Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de ui met de knoflook en het paprikapoeder. :ak de kip en de pepers mee en voeg de salamblaad jes en het citroengras toe. Bak rondom goudbruin en blus af met kokosmelk. Schenk de saus in een ovenschaal en leg de kip met de velkant naar boven m de,s_aus. Gril de kip in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaac^^ Sambal goreng boontjes erbij Snijd de sperzieboontjes in stukjes. Halveer de paprika mde lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Snijd de lombok in dunne rirtgen. Pel en snipper de ui. Pel en, snijd de knoflook fijn. Verhit een scheujolie in eenVok of wadjan. Fruit de ui en knoflook en voeg de sperziebonen, laos en salamblaadjes toe. Bak kort m'fee en voeg de kokosmelk toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 32