GmuMetahoe
CULINAIR
(Snack voor 4)
Benodigdheden
Gevulde tahoe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
100 g Hollandse garnalen
3 takjes bladselderij
1 tl ketoembar
200 g half-om-half gehakt
2 eieren
500 gram tahoe
Sambal ketjap:
1 rode peper
1 ui
4 el ketjap manis
1 citroen
Bereiding
Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak de
knoflook. Maal de garnalen met de sjalotten
en knoflook fijn. Pluk en hak de bladselderij.
Vijzel de ketoembar en meng samen met de
garnalenpuree, bladselderij en een ei door
het gehakt. Verwarm de olie om te frituren
op 180 graden voor. Snijd de tahoe in plak
ken van circa 3 centimeter dik. Snijd de plak
ken diagonaal door in driehoeken. Lepel met_
een theelepel in het midden van de langste
kant een kuiltje uit de tahoe. Vul de uitspa
ring met het gehaktmengsel. Kluts een ei en
wentel de tahoepakketjes erdoorheen. Bak
de tahoe in de frituur goudbruin. Laat de
tahoe uitlekken op keukenpapier.
Sambal ketjap voor erbij
Snijd de peper in ringen. Pel en snipper de ui
en meng de ui met de peper. Voeg ketjap toe
tot er een dikke saus ontstaat. Halveer de
citroen en voeg citroensap naar smaak toe.
november 2014 .3.3
MnPQQnn MR nn\/pmhpr 901A inrlrl 33
31-10-14 1150