WongOompias 0 Moesson #5 novemher 2014 indd 34 -fSÈX 31-10-14 1150 I C,F71 - :.i 34 Moesson (voor 4 stuks) Benodigdheden Banketbakkersroom: 1 vanillestokje, 500 ml melk, 150 gr suiker, 4 eieren, 2 el bloem Chili-mangosaus: 175 ml room, 75 ml mangosap, 1 tl sambal, 50 g suiker, 3 eieren Mangoloempia's: 1 mango, 1 reep witte chocolade, 10 loempiavellen Bereiding Banketbakkersroom: Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Splits de eieren en roer de dooiers met de rest van de suiker los. Roer de bloem erdoor. Meng een scheutje van de kokende melk door het eimengsel, schenk het geheel terug in de pan en roer weer goed door. Breng de banket bakkersroom aan de kook en gaain circa 5 minuten op laag vuur. Laat de banketbakkers room in een spuitzak iets afkoelen. Chili-mangosaus: Breng de room met het mangosap, de sambal en 1 eetlepel suiker aan de kook. Splits de eieren, Roer de resterende suiker glad met de eidooiers. Schenk al roerende het hete mengsel bij de eidooiers. Schenk alles terug in de pan en gaar circa 3 minuten op laag vuur, zonder het te koken. De saus is goed als deze aan de spatel blijft hangen. Mangoloempia's: Verwarm de frituur voor op 180 graden. Schil en snijd de mango in blokjes. Breek of hak de chocolade in stukjes. Leg een loempiavel uit op het aanrecht en bestrijk de zijkanten met water. Spuit in het midden enkele banen ban ketbakkersroom. Verdeel hier mango en witte chocolade over en vouw het vel dicht tot een loempia. Vouw er voor de zekerheid nog een loempiavel over, anders lopen ze leeg tijdens het frituren. Bak de loempia in circa 3 minuten goudbruin. Bestuif de loempia's met poeder suiker en serveer met de mango-chilisaus. In Danny's eerste kookboek vind je naast nog meer familierecepten ook andere Aziatische gerechten. Danny's Azië Door Danny Jansen Karakter: 237 pagina's (gebonden) ISBN: 978 90 452 0666 0 Prijs: 24,95 ■V>

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2014 | | pagina 34