WongOompias
0
Moesson #5 novemher 2014 indd 34 -fSÈX 31-10-14 1150
I C,F71 - :.i
34 Moesson
(voor 4 stuks)
Benodigdheden
Banketbakkersroom:
1 vanillestokje, 500 ml melk, 150 gr suiker,
4 eieren, 2 el bloem
Chili-mangosaus:
175 ml room, 75 ml mangosap, 1 tl sambal,
50 g suiker, 3 eieren
Mangoloempia's:
1 mango, 1 reep witte chocolade,
10 loempiavellen
Bereiding
Banketbakkersroom:
Halveer het vanillestokje in de lengte en
schraap het merg eruit. Breng de melk met het
vanillemerg en de helft van de suiker aan de
kook. Splits de eieren en roer de dooiers met
de rest van de suiker los. Roer de bloem erdoor.
Meng een scheutje van de kokende melk door
het eimengsel, schenk het geheel terug in de
pan en roer weer goed door. Breng de banket
bakkersroom aan de kook en gaain circa 5
minuten op laag vuur. Laat de banketbakkers
room in een spuitzak iets afkoelen.
Chili-mangosaus:
Breng de room met het mangosap, de sambal
en 1 eetlepel suiker aan de kook. Splits de
eieren, Roer de resterende suiker glad met de
eidooiers. Schenk al roerende het hete mengsel
bij de eidooiers. Schenk alles terug in de pan en
gaar circa 3 minuten op laag vuur, zonder het
te koken. De saus is goed als deze aan de spatel
blijft hangen.
Mangoloempia's:
Verwarm de frituur voor op 180 graden. Schil
en snijd de mango in blokjes. Breek of hak de
chocolade in stukjes. Leg een loempiavel uit
op het aanrecht en bestrijk de zijkanten met
water. Spuit in het midden enkele banen ban
ketbakkersroom. Verdeel hier mango en witte
chocolade over en vouw het vel dicht tot een
loempia. Vouw er voor de zekerheid nog een
loempiavel over, anders lopen ze leeg tijdens
het frituren. Bak de loempia in circa 3 minuten
goudbruin. Bestuif de loempia's met poeder
suiker en serveer met de mango-chilisaus.
In Danny's eerste kookboek vind je
naast nog meer familierecepten ook
andere Aziatische gerechten.
Danny's Azië
Door Danny Jansen
Karakter: 237 pagina's (gebonden)
ISBN: 978 90 452 0666 0
Prijs: 24,95
■V>