PenkM dagoeng Loempia Sufiyah CULINAIR Frituren in arachideolie (ca. 12) aardappelen (licht kruimig, 800 gr.) sjalotten (3, heel) knoflook (3 teentj mais (ca. 100 gr., mag uit blik) zout eieren (2) lente-ui (2 a 3) Bereiding Aardappelen schillen, tot blokjes snijden, daarna fritu samen met de sjalotten en de knoflook tot de aardappel meegeeft wanneer je een duim er in drukt. Gefrituurde aardap pelen, knoflook en sjalotten fijn (maar niet te fijn, géén puTeel)1 stampen in de tjobek. Daarna alles in een kom, zout toe voegen, de eieren, de mais en de lente-ui, 'balletjes' maken. (zo'n 12 a 14) Voor de vellen: 500 gr. bloem 4 eieren water teentje knoflook, fijngesneden zout Bereiding Gustaafs vader was Euro pees met roots in Indië, zijn moeder is Javaanse en komt uit Solo. Gustaaf: 'Ik heb het recept voor de loempia bij mijn moeder nagevraagd: zij maakt altijd haar eigen deeg- je. Bloem, eieren, knoflook, zout en voldoende water voor een niet al te dik beslag in een kom, goed klutsen. In een koekenpan beslag kort bak ken boven matig vuur, als een Franse crêpe, zodat een dun, glad en elastisch loempiavel ontstaat.' Voor de vulling: taugé (ca. 400 gr.) ham (in blokjes, ca. 200 gr.) lente-ui (4 in dunne ringetjes) zout Bereiding Vulling even fruiten in een koekenpan tot de taugé net wat zachter is. Daarna vulling in het vel vouwen tot een kleine 'baksteen'. Frituren in arachideolie. januari 2015 35 Moesson #7 januari 2015.indd 35 20-12-14 08:5

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 35