O De Indische horeca bevindt zich in zwaar weer. Terwijl de Japanse en Chinese All You Can Eat-restaurants als shiitake's uit de grond schieten, hebben veel Indische toko- en restauranthouders moeite het hoofd boven water te houden. Is Indisch eten uit de mode? Of is er misschien iets anders aan de hand in tokoland? de Indische he^e e wVioe-teioor^ Door Sjors Bos De kokkie van de weduwe van Indië huilt. Zes Indonesische restaurants sloten de afgelopen jaren de deuren. Restaurants Sarinah, Bali, Padang, Djawa, Jimbaran en Bumburumba waren genoodzaakt de deuren te sluiten. Het lukte niet meer om de eindjes aan elkaar te knopen. Restaurant Blauw aan de Javastraat 24 Moesson Moesson #8 februari 2015.indd 24 was enige tijd dicht en maakte onlangs een doorstart. En de malaise in toko- en Indisch restaurantland beperkt zich niet alleen tot Den Haag. De afgelopen jaren legden gere nommeerde Indische restaurants er al dan niet noodgedwongen het bijltje bij neer. In 2012 gaf restaurant Tempo Doeloe in Arnhem er na 22 jaar de brui aan, toko Soraya uit Assen sloot onlangs de deuren en zo zijn er nog vele andere voorbeelden te noemen. The Raffles uit Den Haag had twee zware jaren en balanceerde enige tijd op de rand van een faillissement. Het Haagse Tampat Senang, met 93 jaar het oudste nog open zijnde Indi-

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 24