Bloer Salade, Mozaic Anders als ze zijn, biedt Blaer een minder traditioneel recept aan: een lekkere frisse, lauwwarme salade, de Blaer Salade Mozaic. Benodigdheden 6 stuks kastanjechampignons (voor 4 personen) 1/2 rode paprika (in reepjes gesneden) Voor de dressing: 1 klein potje gember 250 ml 12 coquilles, 3 per persoon (gekonfijte gember) bananenblad ter decoratie 3 eetlepels tomatenketchup 1 duim verse gember De bereiding 4 eetlepels suiker Marineer de coquilles in de saus, 2 eetlepels chili saus verhit vervolgens een pan met 50 ml water 1 eetlepel olie en bak dan de 1 theelepel zout coquilles 3 minuten, per kant sap van een 1/2 citroen circa anderhalve minuut. Wok daarna de garnituur (zie boven) De gember in stukjes snijden en alles kort en snel met de (lauwwarme) bij elkaar 30 minuten zacht laten gemberdressing. Serveer de koken. garnituur op een mooi gesneden bananenblad, ketjap erover heen Garnituur: gedruppeld en de coquilles in 1 krop Hollandse sla aparte schaaltjes ernaast. Selamat 500 gr bimi's (Japanse broccoli) makan! 32 Moesson Moesson #8 februari 2015.indd 32 30-01-15 17:19

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 32