Bloer Salade, Mozaic
Anders als ze zijn, biedt Blaer een minder
traditioneel recept aan: een lekkere frisse,
lauwwarme salade, de Blaer Salade Mozaic.
Benodigdheden
6 stuks kastanjechampignons
(voor 4 personen)
1/2 rode paprika (in reepjes
gesneden)
Voor de dressing:
1 klein potje gember 250 ml
12 coquilles, 3 per persoon
(gekonfijte gember)
bananenblad ter decoratie
3 eetlepels tomatenketchup
1 duim verse gember
De bereiding
4 eetlepels suiker
Marineer de coquilles in de saus,
2 eetlepels chili saus
verhit vervolgens een pan met
50 ml water
1 eetlepel olie en bak dan de
1 theelepel zout
coquilles 3 minuten, per kant
sap van een 1/2 citroen
circa anderhalve minuut. Wok
daarna de garnituur (zie boven)
De gember in stukjes snijden en alles
kort en snel met de (lauwwarme)
bij elkaar 30 minuten zacht laten
gemberdressing. Serveer de
koken.
garnituur op een mooi gesneden
bananenblad, ketjap erover heen
Garnituur:
gedruppeld en de coquilles in
1 krop Hollandse sla
aparte schaaltjes ernaast. Selamat
500 gr bimi's (Japanse broccoli)
makan!
32 Moesson
Moesson #8 februari 2015.indd 32
30-01-15 17:19