MkaM panggang.
Lekker voor erbij
Moesson #9 maart 2015.indd 35
maart 2015 35
27-02-15 10:58
sjalotje plus 1 teentje knoflook met
1/3 blokje kippenbouillon in de olie
fruiten, dan 250 gram kangkung
(rucola) erbij, even snel wokken en
afmaken met een scheutje lichte
soya en eventueel als topping wat
sesamzaadjes erover.
Benodigdheden
650 gram gehakt (400 rund en 250 varken)
4 grote gekookte aardappelen
2 middelgrote uien fijnhakken
1 kippenbouillonblokje
3 theelepels zout (ca. 10 gram)
1 theelepel peper
1 theelepel nootmuskaat
1 snufje kruidnagelpoeder
evt. vetsjin
scheut zoete ketjap
3 losgeklopte eieren
1 eetlepel bloem en wat boter voor de ovenschaal
Bereiding
Vermeng het gehakt met elkaar. Fruit in een pan
de helft van de ui in wat olie. Prak de aardappels
en voeg ze toe aan het gehakt. Vet de ovenschaal
in met de boter en bestrooi deze vervolgens met
de bloem. Verhit de oven voor op 170 graden. In
een tjobek de rest van de uien, één kippenbouil
lonblokje, zout, peper, nootmuskaat, kruidnagel
poeder en zoete ketjap fijn kneuzen en vermalen
- maar niet te fijn! Voeg dan de gefruite en licht
gekarameliseerde ui toe en vermaal verder. Ver
meng deze brij tot slot met het gehaktmengsel,
en kneed het geheel goed samen. Klop de eieren
los in een kommetje en voeg dit toe aan het
gehakt. Weer goed kneden. Verspreid het mengsel
tot slot gelijkmatig in een ovenschaal en zet de
schaal een uurtje in de oven. Je kunt de oven
schaal ook nog 10 minuutjes onder de gril zetten
voor een mooi bruin korstje.