MkaM panggang. Lekker voor erbij Moesson #9 maart 2015.indd 35 maart 2015 35 27-02-15 10:58 sjalotje plus 1 teentje knoflook met 1/3 blokje kippenbouillon in de olie fruiten, dan 250 gram kangkung (rucola) erbij, even snel wokken en afmaken met een scheutje lichte soya en eventueel als topping wat sesamzaadjes erover. Benodigdheden 650 gram gehakt (400 rund en 250 varken) 4 grote gekookte aardappelen 2 middelgrote uien fijnhakken 1 kippenbouillonblokje 3 theelepels zout (ca. 10 gram) 1 theelepel peper 1 theelepel nootmuskaat 1 snufje kruidnagelpoeder evt. vetsjin scheut zoete ketjap 3 losgeklopte eieren 1 eetlepel bloem en wat boter voor de ovenschaal Bereiding Vermeng het gehakt met elkaar. Fruit in een pan de helft van de ui in wat olie. Prak de aardappels en voeg ze toe aan het gehakt. Vet de ovenschaal in met de boter en bestrooi deze vervolgens met de bloem. Verhit de oven voor op 170 graden. In een tjobek de rest van de uien, één kippenbouil lonblokje, zout, peper, nootmuskaat, kruidnagel poeder en zoete ketjap fijn kneuzen en vermalen - maar niet te fijn! Voeg dan de gefruite en licht gekarameliseerde ui toe en vermaal verder. Ver meng deze brij tot slot met het gehaktmengsel, en kneed het geheel goed samen. Klop de eieren los in een kommetje en voeg dit toe aan het gehakt. Weer goed kneden. Verspreid het mengsel tot slot gelijkmatig in een ovenschaal en zet de schaal een uurtje in de oven. Je kunt de oven schaal ook nog 10 minuutjes onder de gril zetten voor een mooi bruin korstje.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 35