Rsedjük geM
CULINAIR
36 Moesson
Moesson #10 april 2015.indd 36
26-03-15 15:59
Bij deze roedjak worden de ingrediënten
geraspt. In plaats van bangkuang kan ook
harde appel of koolrabi worden gebruikt.
Alle soorten roedjak - maar deze geraspte
in het bijzonder - moeten direct gegeten
worden, anders wordt deze mambu angin,
'naar lucht ruikend', of mooier in het En
gels: 'gone with the wind'. Hiermee wordt
bedoeld dat de saus smaak verliest als die
te lang aan de lucht wordt blootgesteld.
Benodigdheden
Saus:
30 gram gebakken of geroosterde pinda's
theelepel zout
5 gram tamarinde
theelepel trassi
50 gram pisang klutuk/batu
(optioneel, als bindmiddel)
2 eetlepels petis
30 gram bruine palmsuiker
1 kleine rode chilipeper
theelepel azijn
3 eetlepels water
Vruchten en groenten:
1 komkommer
1bangkuang
1 jonge mangga
kroepoek
Bereiding
Wrijf alle ingrediënten voor de saus fijn
en voeg 3 eetlepels water toe. Rasp alle
vruchten en groenten met een grove
rasp. Meng met de saus. Serveer met
kroepoek.