'Teruggaan noor de. JOon Klerteng in Motorn voit nog aftijd als thuiskomen' Boboer opm Net als bami is boeboer, rijstepap, een Chinese erfenis. Misschien hebben Chinese migranten die de wereld introk ken het gerecht meegenomen naar Zuidoost-Azië en Indonesië. Dat boeboer van oorsprong Chinees is, blijkt uit het feit dat Chinezen overal ter wereld, niet alleen in China maar ook daarbuiten, ontbijten met boeboer. Ook in Indonesië wordt boeboer ayam, rijstepap met kip, vaak als ontbijt gegeten. Gewoonlijk trekken de boeboerverkopers vroeg langs de huizen terwijl ze met een lepel op een kom slaan (met een rode haan geïllustreerd). Boeboer ajam is een goed begin van de dag, is prima als maaltijd voor kleine kinderen en is ook geschikt als je je niet lekker voelt. Bereiding Doe de rijst bij de bouillon in een pan. Voeg het zout toe. Laat onder af en toe roeren on geveer 2 uur zachtjes sudderen totdat de rijst pap is. Scheur de kip in reepjes. Doe de kip bij de rijst. Snijd de lente-uitjes fijn. Snijd de chilipepers fijn. Strooi wat gesneden lente uitjes, gesneden chilipeper en fruitjes over de pap. Voeg zoute ketjap naar smaak toe. Benodigdheden Rijst: 150 gram witte rijst 1000 ml sterke kippenbouillon 100 gram gekookte kip theelepel zout Garnering: 2 stengels lente-uitjes Fruitjes Gesneden chilipepers Ketjap asin april 2015 37 Moesson #10 april 2015.indd 37 26-03-15 15:59

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 37