'Teruggaan noor de. JOon Klerteng in
Motorn voit nog aftijd als thuiskomen'
Boboer opm
Net als bami is boeboer, rijstepap, een
Chinese erfenis. Misschien hebben
Chinese migranten die de wereld introk
ken het gerecht meegenomen naar
Zuidoost-Azië en Indonesië. Dat boeboer
van oorsprong Chinees is, blijkt uit het
feit dat Chinezen overal ter wereld, niet
alleen in China maar ook daarbuiten,
ontbijten met boeboer. Ook in Indonesië
wordt boeboer ayam, rijstepap met kip,
vaak als ontbijt gegeten. Gewoonlijk
trekken de boeboerverkopers vroeg
langs de huizen terwijl ze met een lepel
op een kom slaan (met een rode haan
geïllustreerd). Boeboer ajam is een goed
begin van de dag, is prima als maaltijd
voor kleine kinderen en is ook geschikt
als je je niet lekker voelt.
Bereiding
Doe de rijst bij de bouillon in een pan. Voeg
het zout toe. Laat onder af en toe roeren on
geveer 2 uur zachtjes sudderen totdat de rijst
pap is. Scheur de kip in reepjes. Doe de kip
bij de rijst. Snijd de lente-uitjes fijn. Snijd de
chilipepers fijn. Strooi wat gesneden lente
uitjes, gesneden chilipeper en fruitjes over de
pap. Voeg zoute ketjap naar smaak toe.
Benodigdheden
Rijst:
150 gram witte rijst
1000 ml sterke kippenbouillon
100 gram gekookte kip
theelepel zout
Garnering:
2 stengels lente-uitjes
Fruitjes
Gesneden chilipepers
Ketjap asin
april 2015 37
Moesson #10 april 2015.indd 37
26-03-15 15:59