Moniafaak Bofa-Mo (gevulde, gekruide omelet) Benodigdheden 2 middelgrote uien 2 teentjes knoflook 3 eetlepels zonnebloemolie 500 gram kalfsgehakt (of rundergehakt) 1 prei 2 theelepels sambal oelek Zout en peper naar smaak 4 eieren Zonnebloemolie Voor de boemboe 1 afgestreken theelepel kruidnagelpoeder 1 afgestreken theelepel nootmuskaat 1 afgestreken theelepel kaneel 1 afgestreken theelepel kardemompoeder Zout en peper naar smaak Voor de deegvellen 5-6 eieren 400 gram tarwebloem 8 dl lauw water 2 eetlepels azijn Snufje zout 1-2 eetlepels zonnebloemolie per vel CULINAIR ide kanten niet te 34 Moesson (Gefrituurde groentesnack) Benodigdheden 3 stuks labu siam 1 winterwortel 1 kleine ui 3 teentjes knoflook 5 lente-uitjes 2 theelepels suiker zout en peper naar smaak 2 eieren dl. water een beetje tarwebloem 5 dl. zonnebloemolie om te frituren Bereiding Schil en was de labu siam. Snijd hem doormidden en verwijder de pitten. Snijd de twee helften in dunne plakjes en snijd die weer julienne. Doe het vruchtvlees in een grote schaal. Was en schil de wortel. Snijd hem eveneens julienne of rasp hem. Snipper de ui en pers de knoflook. Was de lente-uitjes en snijd ze heel fijn. Doe al deze groenten bij de schaal met de laboe siam en breng ze op smaak met de suiker het zout en de peper. Klop de eieren los met het water en voeg ze toe. Strooi er een beetje tarwebloem bij tot het geheel vast aan voelt. Verhit de olie in een wadjan tot flink heet. Vorm met behulp van een lepel koekjes van het mengsel en laat ze in de olie glijden. Bak de koekjes tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken. Serveer ze lekker warm. Bereiding Snijd de ui en knoflook heel fijn. Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Maak de prei schoon (maar haal niet al het groen weg), was hem en snij hem in heel dunne ringen. Voeg de prei, het gehakt, de sambal oelek en boemboe toe en bak ze mee tot het gehakt rul en gaar is. Zet het vuur laag. Klop 4 eieren los in een schaal, verhit wat olie in een koekenpan en bak drie omeletten. Rol de omeletten op, snij ze in reepjes, doe die bij het gehakt en schep alles voorzichtig om. Zet het vuur uit en laat de vulling afkoelen. Klop 5 a 6 eieren los in een schaal en zet ze apart. Maak in een andere schaal een glad beslag van de tarwebloem, het water, de azijn en een snufje zout. Maak hiervan als volgt 12 tot 15 vellen: verhit 1 eetlepel olie in een koeken pan, giet 2 a 3 juslepels van het beslag in de pan, verdeel het gelijkmatig en bak dan flin terdunne vellen die aan Moesson #11 mei 2015.indd 34 23-04-15 09:20

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 34