Moniafaak
Bofa-Mo
(gevulde, gekruide omelet)
Benodigdheden
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
3 eetlepels zonnebloemolie
500 gram kalfsgehakt (of rundergehakt)
1 prei
2 theelepels sambal oelek
Zout en peper naar smaak
4 eieren
Zonnebloemolie
Voor de boemboe
1 afgestreken theelepel kruidnagelpoeder
1 afgestreken theelepel nootmuskaat
1 afgestreken theelepel kaneel
1 afgestreken theelepel kardemompoeder
Zout en peper naar smaak
Voor de deegvellen
5-6 eieren
400 gram tarwebloem
8 dl lauw water
2 eetlepels azijn
Snufje zout
1-2 eetlepels zonnebloemolie per vel
CULINAIR
ide kanten niet te
34 Moesson
(Gefrituurde groentesnack)
Benodigdheden
3 stuks labu siam
1 winterwortel
1 kleine ui
3 teentjes knoflook
5 lente-uitjes
2 theelepels suiker
zout en peper naar smaak
2 eieren
dl. water
een beetje tarwebloem
5 dl. zonnebloemolie om te
frituren
Bereiding
Schil en was de labu siam. Snijd hem doormidden en
verwijder de pitten. Snijd de twee helften in dunne
plakjes en snijd die weer julienne. Doe het vruchtvlees
in een grote schaal. Was en schil de wortel. Snijd hem
eveneens julienne of rasp hem. Snipper de ui en pers de
knoflook. Was de lente-uitjes en snijd ze heel fijn. Doe
al deze groenten bij de schaal met de laboe siam en
breng ze op smaak met de suiker het zout en de peper.
Klop de eieren los met het water en voeg ze toe. Strooi
er een beetje tarwebloem bij tot het geheel vast aan
voelt.
Verhit de olie in een wadjan tot flink heet. Vorm met
behulp van een lepel koekjes van het mengsel en laat
ze in de olie glijden. Bak de koekjes tot ze goudbruin
zijn en laat ze uitlekken. Serveer ze lekker warm.
Bereiding
Snijd de ui en knoflook heel fijn. Verhit 3
eetlepels zonnebloemolie in een pan en fruit
hierin de ui en knoflook glazig. Maak de prei
schoon (maar haal niet al het groen weg),
was hem en snij hem in heel dunne ringen.
Voeg de prei, het gehakt, de sambal oelek en
boemboe toe en bak ze mee tot het gehakt
rul en gaar is. Zet het vuur laag.
Klop 4 eieren los in een schaal, verhit wat olie
in een koekenpan en bak drie omeletten. Rol
de omeletten op, snij ze in reepjes, doe die bij
het gehakt en schep alles voorzichtig om. Zet
het vuur uit en laat de vulling afkoelen.
Klop 5 a 6 eieren los in een schaal en zet ze
apart.
Maak in een andere schaal een glad beslag
van de tarwebloem, het water, de azijn en
een snufje zout. Maak hiervan als volgt 12 tot
15 vellen: verhit 1 eetlepel olie in een koeken
pan, giet 2 a 3 juslepels van het beslag in de
pan, verdeel het gelijkmatig en bak dan flin
terdunne vellen die aan
Moesson #11 mei 2015.indd 34
23-04-15 09:20