PongSt gorrng Word deze maand Moesson-abonnee en krijg cadeau â– mgdigdheden Indonesische hapjes, koekjes drankjes CULINAIR 500 gram gehakt (rund of half-om-half) 2 theelepels knoflookpoeder Zout en peper naar smaak 15-20 loempiavellen uit de diepvries 1 ei 5 dl zonnebloemolie om te frituren Bereiding M Meng het gehakt goed met de knoflookpoeder en zout en peper. Draai hiervan ongeveer 60-80 balletjes, iets kleiner dan soepballetjes. Klop het ei los in een kommetje. Haal de loempiavellen los en snijd ze in vieren. Leg midden op elk vel een klein balletje. Bestrijk de randen met wat ei. Vouw het vel nu diagonaal over de vulling dicht en druk de randen goed aan. Leg de driehoek met de lange rechte zijde naar boven voor u. Bestrijk de linkerpunt met wat losgeklopt ei, draai de rechterpunt achterlangs en plak deze op de linkerpunt. De onderste punt zal hierdoor vanzelf iets omhoog staan. Zo ontstaat er een soort bootje. Verhit de olie in een wadjan en bak hierin de pangsits goudbruin. Laat ze uitlekken en dien ze warm op met sambal of een chilisaus. i Indonesische hapjes, koekjes drankjes door Ciska Cress De Lantaarn: 255 pagina's (gebonden) ISBN: 978 94 6188 439 8 Prijs: 17,99 Kijk op pagina 49 voor de aanbieding Moesson #11 mei 2015.indd 36 23-04-15 09:20

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 36