PongSt gorrng
Word deze maand
Moesson-abonnee en
krijg
cadeau
â– mgdigdheden
Indonesische hapjes,
koekjes drankjes
CULINAIR
500 gram gehakt (rund of half-om-half)
2 theelepels knoflookpoeder
Zout en peper naar smaak
15-20 loempiavellen uit de diepvries
1 ei
5 dl zonnebloemolie om te frituren
Bereiding M
Meng het gehakt goed met de knoflookpoeder en zout en peper. Draai
hiervan ongeveer 60-80 balletjes, iets kleiner dan soepballetjes.
Klop het ei los in een kommetje. Haal de loempiavellen los en snijd ze in
vieren. Leg midden op elk vel een klein balletje. Bestrijk de randen met wat
ei. Vouw het vel nu diagonaal over de vulling dicht en druk de randen goed
aan. Leg de driehoek met de lange rechte zijde naar boven voor u. Bestrijk
de linkerpunt met wat losgeklopt ei, draai de rechterpunt achterlangs
en plak deze op de linkerpunt. De onderste punt zal hierdoor vanzelf iets
omhoog staan. Zo ontstaat er een soort bootje.
Verhit de olie in een wadjan en bak hierin de pangsits goudbruin. Laat ze
uitlekken en dien ze warm op met sambal of een chilisaus. i
Indonesische hapjes,
koekjes drankjes
door Ciska Cress
De Lantaarn: 255 pagina's
(gebonden)
ISBN: 978 94 6188 439 8
Prijs: 17,99
Kijk op pagina 49 voor de aanbieding
Moesson #11 mei 2015.indd 36
23-04-15 09:20