Tetoh-joteh
&V
<S!
CULINAIR
lillill
M
(visgerecht met ketjap-sambal saus)
Benodigdheden
2 forelfilets of makreelfilets
1 kopje ketjap A
1 kleine rode ui in fijne reepjes
2 eetlepels sambal badjak Flower Brand
sap van 2 limoenen
een paar kemangi-blaadjes
(tropische basilicum)
1 rode lombok
Bereiding
Schenk de ketjap in een kom, voeg daarbij de
in dunne reepjes gesneden rode ui, de sam
bal badjak en het sap van de limoenen. Meng
alles goed totdat er een mooie saus ontstaat.
Leg de vis op een bord, giet de saus erover,
en garneer het gerecht met de fijn gesneden
rode lombok en kemangi-blaadjes.
Heerlijk met witte rijst en 't liefst makan
tangan - eten met je handen!
34 Moesson
Moesson #12 juni 2015 (nieuw).indd 34
20-05-15 13:51