Tühoe-tampé kjp TM. boemboe Boft (met peultjes en taugé) Benodigdheden 1/2 blok tahoe 1/2 blok tempé 100 gram peultjes 100 gram taugé 2 eetlepels sambal badjak flower brand flinke scheut ketjap A olie 1 rode lombok Bereiding Snijd de tahoe en tempé in driehoekjes en bak deze krokant in olie. Laat de driehoekjes uitlekken en leg ze even opzij. Neem een wadjan met een scheutje olie, roerbak hierin de dun gesneden reepjes peultjes. Voeg, als ze beetgaar zijn, de 2 eetlepels sambal badjak toe. Doe de tahoe en tempé erbij, met een flinke scheut ketjap A. Op het laatst de taugé en de rode lombok toevoegen; niet te lang! Anders wordt de taugé te donker. Naast de smaak van dit gerecht is de kleur ook van belang, het oog wil ook wat! Speciaal voor Moesson kookte Betty een variant op telor boemboe Bali, met kokosmelk. Benodigdheden 1 zakje boemboe Bali van Sarirasa of Kokki Djawa 1 kopje water 8 hardgekookte eieren 2 djeroek poeroet blaadjes 2 in stukjes gesneden tomaat flinke scheut Nutco kokosmelk Bereiding Kook de eieren, pel ze en leg ze even opzij. Fruit de boemboe in 2 eetlepels olie, fruit de djeroek blaadjes en de eieren mee, onder toevoeging van een kopje water. Blijf roeren en de eieren omscheppen om aanbranden te voorkomen. Voeg dan de stukjes tomaat toe en zet het vuur zacht. Schenk op 't laatst de Nutco kokosmelk erbij en laat het geheel zachtjes inkoken. Wil je de telor boemboe Bali iets meer pedis en roder van kleur? Gebruik dan gerust een van de andere sambals van de Flower Brand-lijn. juni 2015 35 Moesson #12 juni 2015 (nieuw).indd 35 20-05-15 13:51

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 35