Tühoe-tampé kjp
TM. boemboe Boft
(met peultjes en taugé)
Benodigdheden
1/2 blok tahoe
1/2 blok tempé
100 gram peultjes
100 gram taugé
2 eetlepels sambal badjak flower brand
flinke scheut ketjap A
olie
1 rode lombok
Bereiding
Snijd de tahoe en tempé in driehoekjes en
bak deze krokant in olie. Laat de driehoekjes
uitlekken en leg ze even opzij. Neem een
wadjan met een scheutje olie, roerbak hierin
de dun gesneden reepjes peultjes. Voeg,
als ze beetgaar zijn, de 2 eetlepels sambal
badjak toe. Doe de tahoe en tempé erbij, met
een flinke scheut ketjap A. Op het laatst de
taugé en de rode lombok toevoegen; niet te
lang! Anders wordt de taugé te donker. Naast
de smaak van dit gerecht is de kleur ook van
belang, het oog wil ook wat!
Speciaal voor Moesson kookte Betty
een variant op telor boemboe Bali, met
kokosmelk.
Benodigdheden
1 zakje boemboe Bali van Sarirasa of Kokki
Djawa
1 kopje water
8 hardgekookte eieren
2 djeroek poeroet blaadjes
2 in stukjes gesneden tomaat
flinke scheut Nutco kokosmelk
Bereiding
Kook de eieren, pel ze en leg ze even opzij.
Fruit de boemboe in 2 eetlepels olie, fruit
de djeroek blaadjes en de eieren mee, onder
toevoeging van een kopje water. Blijf roeren
en de eieren omscheppen om aanbranden
te voorkomen. Voeg dan de stukjes tomaat
toe en zet het vuur zacht. Schenk op 't
laatst de Nutco kokosmelk erbij en laat het
geheel zachtjes inkoken. Wil je de telor
boemboe Bali iets meer pedis en roder
van kleur? Gebruik dan gerust een van de
andere sambals van de Flower Brand-lijn.
juni 2015 35
Moesson #12 juni 2015 (nieuw).indd 35
20-05-15 13:51