Le Tempé de Mr - von YMl Yohya Gestoofde tempé, gebakken coquille, mousseline van groene erwten en waterkers, asperges en mojo verde - voor 4 personen Benodigdheden 1 stuk tempé 8 coquilles liter kokosmelk 20 gram kentjoer 5 gram korianderzaad 2 sjalotten 1 teen knoflook 5 gr peterselie 1 dl room 40% Stengel citroengras, gekneusd 100 gram groene erwten 50 gram waterkers 20 gram verse dragon 1 groene kool (Savooiekool) 4 grote groene asperges 5 gram koriander (blad) 50 gram jonge bladsla 1 radicchio blad 1 dl olijfolie zout, peper en suiker naar smaak Bereiding Snij de tempé in drie stukken in de lengte. Vermaal korianderzaad, kentjoer, sjalot en knoflook in de tjobek en fruit het mengsel op een matig vuur met olijfolie. Voeg kokosmelk, room, citroengras, verse dragon en optioneel djeroek poeroet toe. Voeg naar smaak zout, peper en suiker toe. Sudder de tempé tot al het vocht is opgenomen en laat afkoelen. Blancheer de losse bladeren van de groene kool tot half gekookt. Wikkel de tempé in het blad als sushi, dek af met vershoudfolie en leg weg. Snij vlak voor het serveren elke rol in 6 stukken en warm ze op in de stomer of op een rooster in de oven voor het serveren. Blancheer de groene erwten en de water kers in bouillon, koel het af in ijswater en pureer dan in de blender. Doe het in een kom en voeg naar smaak nog peper, zout en limoensap toe. Voor de mojo verde: mix in de blender peterselie, koriander, knoflook en zout met olijfolie. Zet apart. Blancheer de asperges, kruid ze met zout en paper en 36 Moesson LX besprenkel ze met de mojo verde. Bak de coquilles in hete olie aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Bespren kel met zout en mojo verde. Leg alle gerechtjes op een bord en garneer met jonge bladsla en korian der (of probeer eens eetbare bloemen). Serveer direct. Moesson #1 juli 2015.indd 36 24-06-15 12:28

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 36